Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefíres kovászos zsemle

Kefíres kovászos zsemle
Kefíres kovászos zsemle
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször nekifutottam már a kovászos kenyérnek, ilyen-olyan eredménnyel. Ez a kefíres kovász szimpatikus, mert nem kell sokat cicerélni, hanem 2-3 napon belül használható, finom péksüteményt kapunk belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és olajozott kelesztőtálban, szobahőmérsékleten 8 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát olajos kézzel áthajtogatjuk, hat részre osztjuk, sütőformába helyezzük, és újabb 1-2 órát kelesztjük letakarva.
  3. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen (alulra egy pohár vizet teszünk párologni), negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 597
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: bagel, kifli, buci, édes leveles, briós, croissant, perec, hamburger-buci, burek, pita

egyéb elnevezések

zsemle, kovászos zsemle, kefíres kovásszal készült zsemle

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2013-04-25 10:54

Szia Évinéni!
Nagyon guszták, kelletik magukat. Én is megcsinálom, persze a szokásos módon keverem majd a diabetikus liszttel. Hány db lett ebből a mennyiségből? Puszi! Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-04-25 13:56

Szia Évi!
Hat darab lett. Jó ötlet. Kipróbálom a diabetikus lisztből kovászt készíteni. Sok szeretettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-04-24 15:56

Nem lett annyira könnyű, mint egy élesztős, természetesen, de azért szépen megkelt, nagyon jó ropogós héja lett, belül elég lágy és isteni finom. Szóval máskor is nekilátnék. A lángos azért csak nyerő lehet. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-04-24 07:57

Szia Vass :) Hogy tetszett az állaga a zsemléknek? Könnyûek lettek?
Én sajna ezzel nemigen tudok kísérletezni, mert ritkán kapok kefírt...és ha erjesztek kefír-kovászt, akkor lángost sütök, mert imádjuk!
A meleg idõben biztos könnyebb a kelesztés; további sikeres sütögetést, T :)

258
kovász 20 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
1 tk
víz 1 dl
méz 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek