r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Smaragd konyha
Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

926
Kalória
27.2g
Fehérje
93.6g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
87.4g
Víz
173.4g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 314 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7177.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    3350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    561.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2024 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 5557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Összemelegítjük a tejet a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt.
  2. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puha vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk kézzel vagy robotgéppel. (Én kézzel dagasztottam addig, míg könnyen elvált a kezemtől, kb. 10 perc) Majd tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük 1 órára.
  3. Amikor megkelt, sodródeszkára tesszük, összegyúrjuk, és 4 felé vágjuk.

Töltelék

  1. 1 tésztagombócot kinyújtunk, megszórjuk az apróra vágott tepertővel, kecskesajttal, és mind a négy oldalról felhajtjuk (ne érjenek össze a felhajtott szélek).

Tetejére

  1. Felvert tojással lekenjük a széleit, és tejföllel meglocsoljuk. A többi 3 tésztával ugyanígy járunk el.
  2. A 210 fokos, előmelegített sütőbe betesszük sütni. Kb. 10 perc után 180 fokra tesszük a hőmérsékletet. Tovább sütjük, míg szép piros lesz, kb. 30 perc. (sütőtől függően) Langyosra hűtve, kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Még gyerekkoromban tanultam ezt a receptet, és a tészta hajtogatását. A feltét, az már saját újítás. Nagyon ízlett a családnak a majorannás krumplilevessel.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...