Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos parajsaláta

Narancsos parajsaláta
Narancsos parajsaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télapó kicsit sok naranccsal érkezett. Egy spanyol szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ezzel ritkítottam a narancsállományt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsok mindkét végéből 2-2 centit levágunk. Meghámozzuk, a fehér részt is eltávolítjuk. A gerezdeket szétválasztjuk és a húsát "kifilézzük". (A legjobb egy tál felett, hogy ne vesszen kárba a leve.)
  2. A parajleveleket apró darabokra tépkedjük.
  3. A hagymát felkarikázzuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a narancsot, a hagymát, az olívabogyót és a parajt.
  5. Az olívaolajat az ecettel kézi habverővel jól elkeverjük.
  6. Az öntetet a salátára locsoljuk, és összeforgatjuk.
  7. A fenyőmagot (szárazon felhevített serpenyőben) megpirírtjuk és tálaláskor a tetejére szórjuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 632
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

parajsaláta naranccsal, fenyőmagos parajsaláta, narancsos spenótsaláta, fenyőmagos spenótsaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

288
narancs 4 db
lila hagyma 1 db
spenót 12 dkg
fekete olajbogyó 15 db
olívaolaj 5 ek
vörösborecet 4 ek
fenyőmag 5 dkg