r
Nosalty Logó

Narancsos parajsaláta

NS
Narancsos parajsaláta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

288
Kalória
4.4g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
216.6g
Víz
-
Koleszterin
6g
Élelmi rost
19.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1375 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2939 micro
Összesen 288 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11756 micro
Összesen 1157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A narancsok mindkét végéből 2-2 centit levágunk. Meghámozzuk, a fehér részt is eltávolítjuk. A gerezdeket szétválasztjuk és a húsát "kifilézzük". (A legjobb egy tál felett, hogy ne vesszen kárba a leve.)
  2. A parajleveleket apró darabokra tépkedjük.
  3. A hagymát felkarikázzuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a narancsot, a hagymát, az olívabogyót és a parajt.
  5. Az olívaolajat az ecettel kézi habverővel jól elkeverjük.
  6. Az öntetet a salátára locsoljuk, és összeforgatjuk.
  7. A fenyőmagot (szárazon felhevített serpenyőben) megpirírtjuk és tálaláskor a tetejére szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Télapó kicsit sok naranccsal érkezett. Egy spanyol szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ezzel ritkítottam a narancsállományt.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek