Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel

Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel
Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy enyhén sós mousse a pikáns édeskés eperrel. Valószínűleg nem mindenki ízlése ez a desszert, de bátrabbak kipróbálhatják.

hozzávalók / 5 adag

A moussehoz

Az eperhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A moussehoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A lime levét a cukorral felfőzzük, levesszük a tűzről, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  2. A kecskekrémsajtot a tejjel, a lime héjával és a vanília rúd kikapart magjával simára keverjük, majd hozzákeverjük a langyosra hűlt zselatinos limelevet.
  3. Hidegre tesszük, mikor a krém elkezd zselésedni, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet elosztjuk poharakba, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. Az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Megtisztítjuk, kockákra vágjuk, elkeverjük a porcukorral, a lime lével és hideg vízzel lemosott, durvára vágott zöldborssal.
  5. Tálalás előtt az epret a moussra kanalazzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kecskesajtos pohárkrém eperrel, epres-kecskesajtos mousse

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

348
cukor 60 g
limelé 2 lime-ból nyert
lime héja 2 lime-ból nyert
vanília 0.5 db
lapzselatin 3 db
kecskesajt 250 g
tej 20 ml
habtejszín 150 g
eper 250 g
limelé 2 ek
porcukor 1 ek
zöldbors 1.5 tk