r
Nosalty Logó

Kávés-karamellás szeletek

Allisc
Kávés-karamellás szeletek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lapok sütése

Krém elkészítése

Összeállítás

547
Kalória
7.4g
Fehérje
68.6g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
30.9g
Víz
81.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Lapok sütése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Lapok sütése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 6561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Lapok sütése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3137.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    823.6 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 6561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Lapok sütése

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, alul-felül sütésre, 180°C-ra. A lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát és a sót, majd összegyúrjuk a hideg vajjal, a tejföllel és a tojással. Egy nagyon könnyen formázható tésztát kell kapnunk.
  2. Ezt négybe osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk és közepes tepsi hátán, sütőpapírra helyezve 4 lapot sütünk. Mivel nagyon vékonyak a lapok, a sütési idő kb. 12 perc, és legyünk résen, nehogy megégjenek, maradjanak szép világosak a lapok.
  3. A kész lapokat óvatosan a tepsi hátáról deszkára csúsztatjuk, vigyázat, nagyon törékenyek!

Krém elkészítése

  1. A tejből kiveszünk 1 dl-t, a többit egy lábasba öntjük. A cukrot három felé választjuk: először kimérünk 12 dkg-ot, ezt a sok tejhez adjuk, és odatesszük főni a lángra. Közben a dl tejben csomómentesen elkavarjuk a lisztet, és lassan a melegedő tejhez adjuk, folyamatosan keverve azt, nehogy becsomósodjon. Sűrűsödésig főzzük, kavargatva, és mikor készen van, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vanília aromát is.
  2. A cukorból nyolc evőkanálnyit egy edényben (víz nélkül) barnára pirítunk, feleresztjük a feketekávéval, és folytonosan kavargatva addig főzzük, míg elolvad a karamell a kávéban, majd forrón a tejes krémhez öntjük, jól kikavarjuk, és hűlni hagyjuk.
  3. A vajat a maradék cukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémbe belekeverjük.

Összeállítás

  1. Az egyik lapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a krém harmadával, erre jön a második lap, újra krém, majd lap, megint krém, és a tetejére kerüljön a negyedik lap. Ráteszünk egy deszkát, majd jól megterheljük, és hagyjuk egy egész éjszakát, hogy préselődjön a hűtőben.
  2. Ha kellő ideig állt, a lapok szépen megpuhulnak, és lehet is szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aki a kávét és a karamell ízt szereti, annak mindenképpen ajánlom, hogy megkóstolja. Bonyolultnak tűnik az elkészítése, de mindenképpen megéri, egy kiadós és mennyei süti a végeredmény. Egy régi, Erdélyben kiadott szakácskönyvből származik a recept, gyerekkoromban anyukám a nagyobb ünnepekre mindig ezt is elkészítette.

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...