r
Nosalty Logó

Kávés éclair fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés éclair fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 4389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 4389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet, vizet és a vajat feltesszük forrni egy csipet sóval és cukorral. Várjuk meg, amíg az egész teljesen felforr, hagyjuk így 1 percig, majd öntsük hozzá a lisztet, és keverjük egy fakanállal folyamatosan. Miután összeállt egy gombóccá, még 2-3 percig keverjük, ez fontos a megfelelő állagú tészta eléréséhez.
  2. A tésztát rakjuk át egy másik edénybe. Egy mérőpohárba üssük bele a tojásokat, fontos, hogy 250 ml legyen. Nekem ehhez a nagyon picike S-es tojásokból 6 db-ra, a házi óriásokból 4 db-ra volt szükségem, de mérjünk!
  3. Kézi mixerrel folyamatosan keverjük a tésztát, és közben lassan, lehetőleg egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Megvárjuk, amíg egy elkeveredik, és ezután jöhet a következő.
  4. Ha az összes tojást beledolgoztuk, áttöltjük a tésztát egy habzsákba. Sima vagy csillagcsöves kinyomócsövet is használhatunk, csak megfelelően vastag legyen.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenes, viszonylag vastag csíkokat nyomunk a tésztából. 20-25 percig sütjük 180-200°C-on. Ne nyissuk rá a sütőajtót, mert össze fog esni.

Töltelék

  1. A pudingport a tejjel, cukorral, instant kávéval megfőzzük. Ha nincs erős instant kávénk, akkor a tej egy részét cseréljük le erős, főzött kávéra.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd egy mixer segítségével dolgozzuk bele a vajat.
  3. Ha a tésztáink is kihűltek, egy habzsák segítségével betöltjük. Sok helyen lehet kapni direkt fánk töltéséhez használható csövet, ez megkönnyíti a dolgunkat. A tésztarudak tetejére vagy aljára 1-2 lyukat fúrunk, és ezen keresztül betöltjük a krémet.

Díszítés

  1. Kávébab grillázzsal és étcsokoládé glazúrral díszítjük. A cukrot karamellizáljuk, és belekeverjük a kissé összetört kávébabot. 2 sütőpapír között vékonyra "nyújtjuk" ezt a masszát. Még melegen tudjuk darabolni, formázni.
  2. A glazúrhoz a tejszínt felforraljuk, a csokoládét apró darabokra törjük.
  3. Ráöntjük a csokira a tejszínt, elkeverjük, amíg teljesen egyenletes lesz, és hozzáadjuk a mézet. Ebben a keverékben mártjuk meg a fánkok tetejét, majd a grillázzsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7012
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Receptkategóriák

Újabb francia sütemény. Az ekler fánk a magyarok körében is ismert, mi egy kicsit másképp készítjük, rendszerint a kettévágott tészta közé kerül egy réteg krém és egy réteg elmaradhatatlan tejszínhab. Ez a francia verzió.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?