Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk eperhabbal

Eckler fánk eperhabbal
Eckler fánk eperhabbal
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a képviselőfánkot és valami epres, habos finomságot ettem voltna, így jött az ötleg, hogy csináljak epres eklert.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a zsírral feltesszük főni a csipet sóval, cukorral együtt.
  2. Ha fő a víz, beleöntjük a lisztet és gyorsan elkeverjük, addig főzzük gyorsan kevergetve, míg el nem válik az edény falától és sistergő hangot nem ad.
  3. A még forró tésztába egyenként belekeverjük a tojásokat és mikor a tészta kevergetés közben már nem szakad, és elég lágy, akkor jó az állaga. Lehet, hogy több tojás is kell hozzá.
  4. Nyomózsákba töltjük és babapiskóta formákat nyomunk.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha már a repedések is barnásra sültek.
  6. 5 dl tejszínt keményre verünk, belekeverjük a lekvárt és az olvasztott csokit.
  7. A fondánt megmelegítjük, hogy elég folyós legyen, kevés piros por ételfestékkel megszínezzük.
  8. A fondánba mártjuk a fánkok tetejét.
  9. Ha megszáradt a fondán, levágjuk a felső egyharmadát.
  10. Megtöltjük az epres habbal.
  11. A maradék habot is keményre verjük, ezt az epresre nyomjuk.
  12. Visszatesszük a tetejét és tálaljuk.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperhabos eckler fánk, epres eckler, eperhabos égetett fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
víz 200 ml
sertészsír 200 g
1 csipet
cukor 1 csipet
finomliszt 200 g
tojás 8 db
növényi tejszín 1 l
eperlekvár 25 dkg
fehér csokoládé 200 g
cukorfondant 10 dkg
ételfesték 2 csepp