r
Nosalty Logó

Eckler fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eckler fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 849 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3394 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 218 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 849 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 3394 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a vajat és a porcukrot feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük az átszitált lisztet, és addig kavarjuk, amíg a massza csomómentes nem lesz, és el nem válik az edény falától. A masszát kicsit hűlni hagyjuk, közben felverjük a tojásokat.
  2. A langyos tésztát robotgépbe tesszük, és több részletekben hozzáadjuk a tojást addig, hogy folyós ne legyen a tészta. Egy fényes masszát kell kapnunk, amit habzsákba töltünk, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 7 cm hosszú rudakat nyomunk.
  3. A tésztát enyhén megspricceljük vízzel, majd előmelegített sütőben sütjük, vagy amíg a fánkok aranybarnára nem sülnek. Az utolsó 5 percben a sütőt résnyire nyitjuk, hogy a bennlévő gőz távozhasson.
  4. A krémhez a tejet és a liszttel csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett alaposan besűrítjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat kikavarjuk 10 dkg cukorral.
  5. Ha a pép besűrűsödött, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgát. Ezt még egy rövid ideig kavargatjuk,majd hagyjuk kihűlni.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe keverjük. Ezt a krémet megfelezhetjük, amibe kakaót és rumaromát tehetünk.
  7. A csokimázhoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, és hozzákeverünk egy evőkanál olajat.
  8. Egy habzsák segítségével megtöltjük a fánkokat, majd csokimázba mártjuk (vagy rácsorgatjuk a csokimázat), és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13931
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 30.

Ajánló

A tojással tényleg óvatosan, mert ha sokat adunk a tésztához, folyós lesz, és nem lehet szép, szabályos rudakat nyomni a sütőpapírra. A töltésnél a habzsák elejét határozottan toljuk bele a fánkba, és úgy nyomjuk bele a krémet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az Eckler fánk szerintem egy olyan dolog, amelyet az átlagos háziasszonyok nem minden nap készítenek, mert munka- és időigényes, maszatolós, pepecselős. Nem akarom a kedvét szegni senkinek, de aki szereti a kihívásokat (és ezzel együtt az eredményeket), az mindenképpen próbálja ki. Én most éppen ezt a kihívásos korszakomat élem. A cukrászdákban kapható Eckler nem pont ilyen, mert az, ha jól emlékszem, ketté van vágva, úgy van megtöltve csokikrémmel és tejszínhabbal. A teteje pedig ropogós karamellel van borítva. Ezt a variációt Kiskanál blogján találtam.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek