r
Nosalty Logó

Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1951 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12790 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2524 micro
Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt répát vékony karikákra felvágjuk, a póréhagymát szintén. A fokhagymát apróra kockázzuk, a húst sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy lapos tányér méretű teflon serpenyőben felhevítjük a vaj felét, és a húst hirtelen kisütjük, vágódeszkán hagyjuk kihűlni. A vaj másik felében először erős lángon, állandó kevergetés közben a karottát és a póréhagymát karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ca. 1.5 dl vizet, az ételízesítőt, megborsozzuk, és alacsony hőmérsékleten enyhén roppanósra megpároljuk. A vizet esetleg pótoljuk, de úgy, hogy a végén ne maradjon belőle.
  3. Ez idő alatt a csirkehúst egészen apróra vágjuk, egy széles-éles késsel. 2 tojást habosra felverünk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk-borsozzuk. Ebből 3 evőkanálnyit félreteszünk a tészta bekenéséhez.
  4. A készre párolt zöldséghez keverjük a felaprózott húst, és hagyjuk kihűlni. Ráöntjük a tojásos keveréket, és hagyjuk leülepedni.
  5. A tésztát kitekerjük, egy nagy lapos tányért rányomunk, majd ennek vonalát követve ca. 1 cm-rel szélesebbre kivágjuk éles késsel. Ráborítjuk a serpenyőben lévő tartalomra, és a ca. 1 cm-es szeleket aláhajtjuk. Megkenjük a félretett tojásos keverékkel, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1516
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 24.

Ajánló

Ügyeljünk a serpenyő méretére, és arra, hogy teflon legyen. Én sajnos nem figyeltem erre, így nem mertem megfordítani a tésztát. :) A sütésnél a saját sütőnkhöz igazodjunk,  az enyém már nem a legújabb. És még egy tipp: ha a teflon serpenyő nyele nem tűzálló, tekerjük be alufóliába - így nem lesz semmi baj!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin
Marti48 317 recept

Egy általam kedvelt német főzős oldalon találtam a receptet. Egy maradék sült csirkemellfilé feldolgozásához kerestem ötletet.   Masnap a maradekot a tesztaval lefele tettem a sütöbe felmelegedni, a masszat vastagon megkentem tejföllel, majd amikor mar forrosodni kezdett, megszortam reszelt sajttal es olvadasig sütöttem. Mindket valtozat izletes!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!