r
Nosalty Logó

Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin

Marti48
Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

522
Kalória
21.4g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
34.2g
Zsír
171.9g
Víz
180.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    687.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1951 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12790 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2524 micro
Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A megpucolt répát vékony karikákra felvágjuk, a póréhagymát szintén. A fokhagymát apróra kockázzuk, a húst sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy lapos tányér méretű teflon serpenyőben felhevítjük a vaj felét, és a húst hirtelen kisütjük, vágódeszkán hagyjuk kihűlni. A vaj másik felében először erős lángon, állandó kevergetés közben a karottát és a póréhagymát karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ca. 1.5 dl vizet, az ételízesítőt, megborsozzuk, és alacsony hőmérsékleten enyhén roppanósra megpároljuk. A vizet esetleg pótoljuk, de úgy, hogy a végén ne maradjon belőle.
  3. Ez idő alatt a csirkehúst egészen apróra vágjuk, egy széles-éles késsel. 2 tojást habosra felverünk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk-borsozzuk. Ebből 3 evőkanálnyit félreteszünk a tészta bekenéséhez.
  4. A készre párolt zöldséghez keverjük a felaprózott húst, és hagyjuk kihűlni. Ráöntjük a tojásos keveréket, és hagyjuk leülepedni.
  5. A tésztát kitekerjük, egy nagy lapos tányért rányomunk, majd ennek vonalát követve ca. 1 cm-rel szélesebbre kivágjuk éles késsel. Ráborítjuk a serpenyőben lévő tartalomra, és a ca. 1 cm-es szeleket aláhajtjuk. Megkenjük a félretett tojásos keverékkel, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Egy általam kedvelt német főzős oldalon találtam a receptet. Egy maradék sült csirkemellfilé feldolgozásához kerestem ötletet.   Masnap a maradekot a tesztaval lefele tettem a sütöbe felmelegedni, a masszat vastagon megkentem tejföllel, majd amikor mar forrosodni kezdett, megszortam reszelt sajttal es olvadasig sütöttem. Mindket valtozat izletes!  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek