r
Nosalty Logó

Károlyi saláta kreatív tálalással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Károlyi saláta kreatív tálalással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Saláta

Díszítés

Összesen 482 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Saláta

Díszítés

Összesen 1918 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Saláta

Díszítés

Összesen 108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2064.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 482 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8258.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    6323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    2585 micro
  • β-karotin
    6520 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1918 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyákat (héjában) és a tojásokat megfőzzük. Amikor megfőttek, megpucoljuk. A burgonyát vágjuk karikára. A tojást is felkarikázzuk és félbevágjuk.
  2. A savanyú uborkát felkockázzuk. Egy tálban a tejfölhöz hozzákeverjük a majonézt és a mustárt. Végül adjuk hozzá a sót, a cukrot és a borsot is.
  3. Öntsük a mártást a burgonyára és keverjük el, majd adjuk hozzá az uborkát és a tojást is. Tegyük kis időre a hűtőbe. Tetejére kenjünk egy réteg tejfölt.

Díszítés

  1. Sárgarépából elkészítjük a napocskát. Kettévágott koktélparadicsom a katicabogár teste, fejük kettévágott fekete olívabogyó. Felszeletelt fekete olívabogyó pedig a madárka.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 256
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Károlyi saláta kreatív tálalással
Salamon Csilla 1202 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek