Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol savanyúság télire

Karfiol savanyúság télire
Karfiol savanyúság télire
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, finom savanyúság.

hozzávalók / 4 adag

5 üveghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, szétszedem rózsáira, lecsöpögtetjük, majd üvegekbe tesszük.
  2. A felöntőléhez feltesszük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, sót, babérlevelet, borsot, mustármagot. Felforraljuk, majd lezárjuk. Hozzátesszük a nátrium-benzoátot.
  3. Ha a felöntőlé langyos, hozzátesszük az ecetet és a borkénport.
  4. Ha teljesen kihűlt a felöntőlé, rászedjük a karfiolra, hogy teljesen ellepje. Lezárjuk, mehet a polcra.
  5. Felbontásig kb. 2 hetet várjunk, hogy teljesen összeérjen a karfiol a lében.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 53 280
elküldve: 14
receptkönyvben: 241
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

ecetes karfiol télire, savanyú karfiol télire, házi készítésű savanyúság

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Thu, 2017-10-05 08:50

Évek óta így teszem el,de elég bele a borkén,felesleges a tartósítószer és a felöntőlét melegen öntöm rá.

basa4783
basa4783 Fri, 2014-01-24 18:55

Nagyon remek recept!Tökéletes a karfiol,hófehér,kemény és isteni!Gratulálok és ajánlom mindenkinek kipróbálásra!Köszi!!

129
karfiol 2 közepes fej
víz 2.5 l
ecet 3 dl
cukor 8 ek
2 ek
babérlevél 3 db
fekete bors 8 szem
mustármag 1 tk
borkén 1 teáskanál
nátrium-benzoát 1 kk