r
Nosalty Logó

Karamelltorta Szabina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Karamelltorta Szabina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 6146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6497.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kevés cukorral kikeverjük.
  4. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  5. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük.
  6. A tojásfehérjehabra ráöntjük a kikevert tojássárgáját, és egy-két mozdulattal összekeverjük. Majd a lisztet is ráöntjük, és óvatosan összekeverjük. (Ne törjük össze a habot!!!)
  7. Egy magas, 12 cm-es tortakarikába öntjük, majd sütjük. Kb 45-55 perc sütés kell neki alsó-felső sütésen.
  8. Krém:
  9. A pudingból és tejből kevés cukorral pudingot főzünk.
  10. A karamellkrémhez a 20 dkg cukrot megolvasztjuk. Szép barnának kell lennie. (Nem szabad megégetni.)
  11. Állandó keverés mellett ÓVATOSAN hozzáöntjük az 1 dl habtejszínt. Vigyázni kell, mert nagyon forró és a gőze égést okozhat. Kicsit főzzük, csomómentesre. Majd mindegyik krémet hűlni hagyjuk.
  12. A kettő krémet összekeverjük, és robotgéppel egyneműsítjük.
  13. A felvert tejszínhabot hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük.
  14. Összeállítás:
  15. A megsült és kihűlt piskótát háromba vágjuk. Majd tortakarikába rakjuk úgy, hogy a teteje legyen az alja. Megtöltjük a krémmel, és dermedni hagyjuk.
  16. Kivágjuk a karikából, és a tetejére elkészítjük a mázat. A cukrot megolvasztjuk szép barnára és csomómentesre. Majd beleöntjük óvatosan az 1 dl habtejszínt, és összeforraljuk. Csomómentesnek kell lennie.
  17. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ha sűrű, de még kenhető, ráöntjük a torta tetejére, és elkenjük. Nem szabad sokáig kenegetni, mert akkor „ráncos” lesz.
  18. Mikor kicsit megdermedt a máz, akkor a torta oldalát kevés felvert hulalával átkenjük, majd darált és pirított mandulával panírozzuk. (Lehet szeletelt és pirított mandulával is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 54976
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

A tejszín mennyiségét a krémben lehet változtatni. Attól függően, ki mennyire krémesen szereti a sütiket. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ezt a tortát még a régi munkahelyemen tanultam. Átvariáltam a saját ízlésemre, és így jött létre az én sajátos tortám. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek