r
Nosalty Logó

Karamelltorta Szabina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Karamelltorta Szabina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 1027 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 6146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 255 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6497.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kevés cukorral kikeverjük.
  4. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  5. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük.
  6. A tojásfehérjehabra ráöntjük a kikevert tojássárgáját, és egy-két mozdulattal összekeverjük. Majd a lisztet is ráöntjük, és óvatosan összekeverjük. (Ne törjük össze a habot!!!)
  7. Egy magas, 12 cm-es tortakarikába öntjük, majd sütjük. Kb 45-55 perc sütés kell neki alsó-felső sütésen.
  8. Krém:
  9. A pudingból és tejből kevés cukorral pudingot főzünk.
  10. A karamellkrémhez a 20 dkg cukrot megolvasztjuk. Szép barnának kell lennie. (Nem szabad megégetni.)
  11. Állandó keverés mellett ÓVATOSAN hozzáöntjük az 1 dl habtejszínt. Vigyázni kell, mert nagyon forró és a gőze égést okozhat. Kicsit főzzük, csomómentesre. Majd mindegyik krémet hűlni hagyjuk.
  12. A kettő krémet összekeverjük, és robotgéppel egyneműsítjük.
  13. A felvert tejszínhabot hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük.
  14. Összeállítás:
  15. A megsült és kihűlt piskótát háromba vágjuk. Majd tortakarikába rakjuk úgy, hogy a teteje legyen az alja. Megtöltjük a krémmel, és dermedni hagyjuk.
  16. Kivágjuk a karikából, és a tetejére elkészítjük a mázat. A cukrot megolvasztjuk szép barnára és csomómentesre. Majd beleöntjük óvatosan az 1 dl habtejszínt, és összeforraljuk. Csomómentesnek kell lennie.
  17. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ha sűrű, de még kenhető, ráöntjük a torta tetejére, és elkenjük. Nem szabad sokáig kenegetni, mert akkor „ráncos” lesz.
  18. Mikor kicsit megdermedt a máz, akkor a torta oldalát kevés felvert hulalával átkenjük, majd darált és pirított mandulával panírozzuk. (Lehet szeletelt és pirított mandulával is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 43298
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

A tejszín mennyiségét a krémben lehet változtatni. Attól függően, ki mennyire krémesen szereti a sütiket. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamelltorta Szabina konyhájából
MSzabina 15 recept

Ezt a tortát még a régi munkahelyemen tanultam. Átvariáltam a saját ízlésemre, és így jött létre az én sajátos tortám. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:)

Niki44

A krémbe az 1 dl tejszín az habtejszín vagy f?z?tejszín? :) Niki

MSzabina

Habtejszín kell bele. Én Hulalát használtam. A cukor felf?zéséhez pedig állati tejszín kell.

Sz. Ági

Nem nagyon kemény a teteje? Lehet szeletelni?

MSzabina

A teteje puha, olyasmi mint a tofifi. Mint a karamell. Könnyen lehet szeletelni.

mariella53

Nagyon tetszik a recept-mentve -tervben az elkészitése!!

Törölt felhasználó

Szia Szabina! Tetszik a recepted, szeretném is elkészíteni. Viszont megakadtam a tortaformánál. A 12 cm átmér? nem túl kicsi? Vagy ez a sugarának a hossza? Üdv. Kati

MSzabina

Nem a sugara, mert azt tényleg kicsit lenne. A 12 a szeletet jelenti. Kb olyan 20-23 cm átmér?j? torta karika kell hozzá.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik,holnapra tervbe:)

Alleira

Szia! El szeretném készíteni a tortádat ma vagy holnap ballagásra:D Két kérdésem lenne: 1.A krémnél az 5. pontnál a "felvert tejszín" a Hulala? 2.Arra gondoltam, hogy a vaníliás pudingpor helyett is karamellás pudingport használnék. Szerinted úgy is jó lesz? Szeretem ha minél karamellesebb az íze:D

MSzabina

Szia! Igen Hulala tejszínt használok, jó keményre felverem, ez áll meg a legjobban. Még azt tanácsolnám, hogy egy pici zselatint ha nagyon folyna a krém tehetsz bele.(de nem szükséges) Karamelles pudinggal is jó. A tortának hagy id?t állni, hogy kell?képpen összeálljon.

Alleira

Köszi a gyors választ:D

Alleira

Na elkészült!:D Persze nem lett olyan szép mint a tiéd, de isteni finom volt. Ha legközelebb megcsinálom akkor inkább 3dl tejszínnel csinálom a 4 helyett és tanácsod szerint rakok bele egy kis zselatint. A tészta kicsit száraz volt, de ellensúlyozta a sok krém. Lehet hogy helyette majd kipróbálom a vizes piskótát.

Cicmic

Én megpróbálnám állati eredet? tejszínnel, azzal is jó lesz?

MSzabina

Igen jó lesz bel?le, csak nagyon figyelni kell a tejszín felverésénél. Nem szabad túl verni mert túrós lesz, és akkor tegyél bele zselatint mindenképp. Azt tapasztaltam az állati eredet? tejszín kevésbé tartós és kényesebb is.

Cicmic

Nem olyan régen csináltam csokitortát, akkor a csokit a tejszínben kellett felolvasztani. Kb. 2x túlvertem és újra kellett melegíteni. De most majd jobban odafigyelek, mert 1 pillanat alatt túlver?dik. Hulalával tényleg nincs ilyen gond és keményebbre lehet verni, de az a fura édeskés íze nem jön be. A zselatint régebben szerettem, de egyszer melegítés közben megéreztem a szagát (disznób?rb?l csinálják nem tudom milyen módon), azóta nem használom. Kis zacskós zseléb?l mennyit kellene bele? Ez nem büdös, de eddig úgy láttam inkább gyümölcsorták tetejét vonják be vele. Krémbe nem lenne jó?

MSzabina

Az a zselé tényleg igazából csak a gyümölcstorták tetejére jó. Viszont a DrOetker -t?l van olyan hogy zseléfix (zselatinfix), lehet jó hozzá. Az nem olyan mint a zselatin, édeskés íze van. A tejszínben kell felverni, de a hátulján rajta van a használati utasítás.

Cicmic

Most kérdeztem hsz-ben, nem láttam, hogy már írtál ide is. Jó, akkor ezt ki fogom próbálni! Kösziii! :D

Cicmic

Megcsináltam a tortát állati eredet? habtejszínnel. Zselatint nem raktam bele, mert már a melegítése közben is elfog a hányinger. Így azonban valóban nem áll rendesen össze, szétcsúsznak a tortarétegek vágás közben, ami a tálcán marad vágás után, az is összed?l. Igazi habtejszínnel zselatin nélkül úgy tudom elképzelni, mint a tiramist, egy üvegtálban egymásra rétegezve, ha nem fontos a torta forma. Nekem ízben jobban bejön a tejszín, mint a növényi habalapanyag, a Hulala. Ráér?s szabadid?mben kisebb mennyiségben zselével fogom kipróbálni ezt a krémet. Egyébként nagyon jó torta, a tésztája könny? és isteni íze volt az igazi tejszínnel, az igaz, hogy kanállal ettük a tortánkat:) A tetejére kerül? krémet valóban hagyni kell h?lni és könnyen bes?r?södik. Ha zselével sem lesz keményebb a krém, akkor olyan zselatint kellene kipróbálnom, ami nem büdös melegítéskor. Nem tud valaki ilyet?

Törölt felhasználó

Szia Szabina! Megsütöttem a tortát,nagyon finom lett,csak nekem a karamell lefolyt a tetejér?l. Szerinted mi lehetett a gond vele? Lehet,hogy nem f?ztem elég ideig?

MSzabina

Szerintem nem hagytad elég ideig állni f?zés után. Még túlságosan folyt. Máskor kicsit hagyd tovább állni, hogy még kenhet? legyen, de ne folyjon túlságosan.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek