r
Nosalty Logó

Karamelltorta Szabina konyhájából

MSzabina
Karamelltorta Szabina konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

1027
Kalória
15.8g
Fehérje
132.8g
Szénhidrát
48.4g
Zsír
62.9g
Víz
236.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
102.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 6146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6497.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    797 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kevés cukorral kikeverjük.
  4. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  5. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük.
  6. A tojásfehérjehabra ráöntjük a kikevert tojássárgáját, és egy-két mozdulattal összekeverjük. Majd a lisztet is ráöntjük, és óvatosan összekeverjük. (Ne törjük össze a habot!!!)
  7. Egy magas, 12 cm-es tortakarikába öntjük, majd sütjük. Kb 45-55 perc sütés kell neki alsó-felső sütésen.
  8. Krém:
  9. A pudingból és tejből kevés cukorral pudingot főzünk.
  10. A karamellkrémhez a 20 dkg cukrot megolvasztjuk. Szép barnának kell lennie. (Nem szabad megégetni.)
  11. Állandó keverés mellett ÓVATOSAN hozzáöntjük az 1 dl habtejszínt. Vigyázni kell, mert nagyon forró és a gőze égést okozhat. Kicsit főzzük, csomómentesre. Majd mindegyik krémet hűlni hagyjuk.
  12. A kettő krémet összekeverjük, és robotgéppel egyneműsítjük.
  13. A felvert tejszínhabot hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük.
  14. Összeállítás:
  15. A megsült és kihűlt piskótát háromba vágjuk. Majd tortakarikába rakjuk úgy, hogy a teteje legyen az alja. Megtöltjük a krémmel, és dermedni hagyjuk.
  16. Kivágjuk a karikából, és a tetejére elkészítjük a mázat. A cukrot megolvasztjuk szép barnára és csomómentesre. Majd beleöntjük óvatosan az 1 dl habtejszínt, és összeforraljuk. Csomómentesnek kell lennie.
  17. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ha sűrű, de még kenhető, ráöntjük a torta tetejére, és elkenjük. Nem szabad sokáig kenegetni, mert akkor „ráncos” lesz.
  18. Mikor kicsit megdermedt a máz, akkor a torta oldalát kevés felvert hulalával átkenjük, majd darált és pirított mandulával panírozzuk. (Lehet szeletelt és pirított mandulával is.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12

Ezt a tortát még a régi munkahelyemen tanultam. Átvariáltam a saját ízlésemre, és így jött létre az én sajátos tortám. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek