r
Nosalty Logó

Karamelltorta Szabina konyhájából

MSzabina
Karamelltorta Szabina konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

1027
Kalória
15.8g
Fehérje
132.8g
Szénhidrát
48.4g
Zsír
62.9g
Víz
236.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
102.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 6146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6497.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    797 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kevés cukorral kikeverjük.
  4. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  5. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük.
  6. A tojásfehérjehabra ráöntjük a kikevert tojássárgáját, és egy-két mozdulattal összekeverjük. Majd a lisztet is ráöntjük, és óvatosan összekeverjük. (Ne törjük össze a habot!!!)
  7. Egy magas, 12 cm-es tortakarikába öntjük, majd sütjük. Kb 45-55 perc sütés kell neki alsó-felső sütésen.
  8. Krém:
  9. A pudingból és tejből kevés cukorral pudingot főzünk.
  10. A karamellkrémhez a 20 dkg cukrot megolvasztjuk. Szép barnának kell lennie. (Nem szabad megégetni.)
  11. Állandó keverés mellett ÓVATOSAN hozzáöntjük az 1 dl habtejszínt. Vigyázni kell, mert nagyon forró és a gőze égést okozhat. Kicsit főzzük, csomómentesre. Majd mindegyik krémet hűlni hagyjuk.
  12. A kettő krémet összekeverjük, és robotgéppel egyneműsítjük.
  13. A felvert tejszínhabot hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük.
  14. Összeállítás:
  15. A megsült és kihűlt piskótát háromba vágjuk. Majd tortakarikába rakjuk úgy, hogy a teteje legyen az alja. Megtöltjük a krémmel, és dermedni hagyjuk.
  16. Kivágjuk a karikából, és a tetejére elkészítjük a mázat. A cukrot megolvasztjuk szép barnára és csomómentesre. Majd beleöntjük óvatosan az 1 dl habtejszínt, és összeforraljuk. Csomómentesnek kell lennie.
  17. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ha sűrű, de még kenhető, ráöntjük a torta tetejére, és elkenjük. Nem szabad sokáig kenegetni, mert akkor „ráncos” lesz.
  18. Mikor kicsit megdermedt a máz, akkor a torta oldalát kevés felvert hulalával átkenjük, majd darált és pirított mandulával panírozzuk. (Lehet szeletelt és pirított mandulával is.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12

Ezt a tortát még a régi munkahelyemen tanultam. Átvariáltam a saját ízlésemre, és így jött létre az én sajátos tortám. 

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...