r
Nosalty Logó

Karamellás-sztracsatellás torta

NS
Karamellás-sztracsatellás torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

491
Kalória
12.3g
Fehérje
65.4g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
61g
Víz
217.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
45.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Összesen 2941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5966.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.5 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 2941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat cukorral kikeverjük, ezt és a sütőporos lisztet óvatosan belekavarjuk a habba. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  2. A karamell krémhez a cukrot felolvasztjuk, majd a tej felét hozzáadjuk, addig kavargatjuk, míg a karamell teljesen el nem olvad. Aztán hozzáadjuk a tej másik felét, amibe belekevertük a búzadarát.
  3. A sztracsatellás krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, belekeverjük az apró darabokra kockázott étcsokit.
  4. A kihűlt piskótát 4 lapra vágjuk. Az első lapra kenjük a kihűlt karamell krém felét, rá jön a második lap, amit a tejszínes krémmel kenünk meg, mehet rá a harmadik lap és a karamellás krém másik fele, majd a negyedik lap.
  5. Tetszés szerint díszítjük. Én cukormázzal vontam be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A tortát magam találtam ki, és az egyik legjobb barátnőmnek sütöttem meg 25. születésnapja alkalmából. Azért ilyen ízvilággal csináltam meg, mert tudtam, hogy neki tetszeni fog. Végül be is vált a taktika, nagyon örült neki, és ízlett neki is és a családjának is. Gondoltam, ezek után itt is megosztom ezt a receptet!:)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek