Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-karamellás Toffifee torta

Tejszínes-karamellás Toffifee torta
Tejszínes-karamellás Toffifee torta
95 perc / előkészület: 50 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon-nagyon finom, könnyű torta. Eredetileg a receptben vajjal kell kihabosítani a karamellt, de kicsit lightosabbra szerettem volna, így született meg a tejszínhabos változat, ami szerintem nagyon jóra sikeredett.

hozzávalók / 12 adag

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Fehér piskótalap

  1. A sárgájákat habosra keverjük a fele cukorral.
  2. A fehérjéket habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A sárgájába beletesszük a fele habot, és lazán kicsit elkeverjük, majd a többi habbal és a liszttel lazán összekeverjük.
  4. Sütőpapírral fedett sütőlemezen megsütjük 180 fokon szép világos barnára.

Csokis piskótalap

  1. A csokis lapot ugyanúgy készítjük el mint a fehéret, csak a lisztbe bele kell keverni előtte a kakaóport.
  2. Kétfelé osztjuk a tésztát, két lap lesz belőle.

Karamellkrém

  1. A cukrot karamellizáljuk szép pirosra, majd óvatosan hozzáöntjük a 7,5 dl tejet.
  2. Addig kevergetjük, míg el nem olvad.
  3. 1,5 dl tejben elkeverjük a pudingport, és gyorsan hozzáöntjük folyamatos keverés közben a karamelles tejhez.
  4. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. Felverjük keményre a tejszínt a habfixszel, és lazán összekeverjük a krémet.

Csokidíszek

  1. A táblás csokoládét felolvasztjuk gőz felett.
  2. Celofánból tölcsért készítünk, amibe beleöntjük a folyékony csokoládét.
  3. Ollóval kicsi lyukat vágunk rá, és egy tálcára helyezett celofánra kinyomkodjuk a képen látható formákat.
  4. Hűtőbe tesszük, majd, ha megdermedt, akkor óvatosan lehúzzuk róla, s feldíszítjük vele a tortát.

A torta elkészítése

  1. A fehér piskótalapokból kiszúrunk 2 db karikát.
  2. Az egyik karikát megkenjük egy kis krémmel, majd a csokis piskótát is teljesen megkenjük a krémmel, csíkokra vágjuk.
  3. A csokis csíkokat feltekerjük, mint egy csigát, és a tortalap közepére helyezzük.
  4. Rátekerjük a többi csokis-krémes lapot is, majd ráhelyezzük a fehér piskótakorongot a tetejére.
  5. A torta oldalát, és tetejét is teljesen bekenjük a maradék krémmel. Édes piskótamorzsával bepanírozzuk. Feldíszítjük felvert tejszínhabbal és csokidíszekkel, illetve a Toffifee szemekkel körberakjuk, amit előzőleg félbevágtunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ana Princely Cake

Mióta szakács: 2018.05.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamelltorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

799
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
cukor 45 dkg
tej 9 dl
pudingpor 2 csomag
habtejszín 6 dl
habfixáló 3 csomag
tortabevonó 20 dkg
toffifee 10 db
habtejszín 2 dl