Tejszínes-karamellás Toffifee torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
Fehér piskótalap
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Csokis piskótalap
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
4 kcal
Karamellkrém
-
38g cukor145 kcal
-
75g tej42 kcal
-
8g pudingpor29 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Csokidíszek
-
17g tortabevonó91 kcal
-
7g toffifee34 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
A torta elkészítése
Összesen
797
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
Fehér piskótalap
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
Csokis piskótalap
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
46 kcal
Karamellkrém
-
450g cukor1742 kcal
-
900g tej504 kcal
-
90g pudingpor343 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Csokidíszek
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
80g toffifee411 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A torta elkészítése
Összesen
9563
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
Fehér piskótalap
-
8.5g tojás11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
Csokis piskótalap
-
11.4g tojás14 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Karamellkrém
-
11.6g cukor45 kcal
-
23.2g tej13 kcal
-
2.3g pudingpor9 kcal
-
15.5g habtejszín45 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Csokidíszek
-
5.2g tortabevonó28 kcal
-
2.1g toffifee11 kcal
-
5.2g habtejszín15 kcal
A torta elkészítése
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
797
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.2 g
Zsír
-
Összesen 420 g
-
Telített zsírsav 234 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 3425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7628.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 2143 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 589 mg
-
Foszfor 2681 mg
-
Nátrium 1837 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1277.6 g
-
Cukor 940 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1065.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3320 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 740 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 2155 mg
-
Retinol - A vitamin: 3276 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3525 micro
Összesen
9563
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Fehér piskótalap
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
Csokis piskótalap
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Karamellkrém
-
45 dkg cukor
-
9 dl tej
-
6 dl habtejszín
-
3 csomag habfixáló
Csokidíszek
-
20 dkg tortabevonó
-
10 db toffifee
A torta elkészítése
Elkészítés
Fehér piskótalap
- A sárgájákat habosra keverjük a fele cukorral.
- A fehérjéket habbá verjük a maradék cukorral.
- A sárgájába beletesszük a fele habot, és lazán kicsit elkeverjük, majd a többi habbal és a liszttel lazán összekeverjük.
- Sütőpapírral fedett sütőlemezen megsütjük 180 fokon szép világos barnára.
Csokis piskótalap
- A csokis lapot ugyanúgy készítjük el mint a fehéret, csak a lisztbe bele kell keverni előtte a kakaóport.
- Kétfelé osztjuk a tésztát, két lap lesz belőle.
Karamellkrém
- A cukrot karamellizáljuk szép pirosra, majd óvatosan hozzáöntjük a 7,5 dl tejet.
- Addig kevergetjük, míg el nem olvad.
- 1,5 dl tejben elkeverjük a pudingport, és gyorsan hozzáöntjük folyamatos keverés közben a karamelles tejhez.
- Ha besűrűsödött, elzárjuk, és teljesen hagyjuk kihűlni.
- Felverjük keményre a tejszínt a habfixszel, és lazán összekeverjük a krémet.
Csokidíszek
- A táblás csokoládét felolvasztjuk gőz felett.
- Celofánból tölcsért készítünk, amibe beleöntjük a folyékony csokoládét.
- Ollóval kicsi lyukat vágunk rá, és egy tálcára helyezett celofánra kinyomkodjuk a képen látható formákat.
- Hűtőbe tesszük, majd, ha megdermedt, akkor óvatosan lehúzzuk róla, s feldíszítjük vele a tortát.
A torta elkészítése
- A fehér piskótalapokból kiszúrunk 2 db karikát.
- Az egyik karikát megkenjük egy kis krémmel, majd a csokis piskótát is teljesen megkenjük a krémmel, csíkokra vágjuk.
- A csokis csíkokat feltekerjük, mint egy csigát, és a tortalap közepére helyezzük.
- Rátekerjük a többi csokis-krémes lapot is, majd ráhelyezzük a fehér piskótakorongot a tetejére.
- A torta oldalát, és tetejét is teljesen bekenjük a maradék krémmel. Édes piskótamorzsával bepanírozzuk. Feldíszítjük felvert tejszínhabbal és csokidíszekkel, illetve a Toffifee szemekkel körberakjuk, amit előzőleg félbevágtunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 31871
- Feltöltés dátuma: 2018. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Ana Princely Cake
10 recept
Ez egy nagyon-nagyon finom, könnyű torta. Eredetileg a receptben vajjal kell kihabosítani a karamellt, de kicsit lightosabbra szerettem volna, így született meg a tejszínhabos változat, ami szerintem nagyon jóra sikeredett.