r
Nosalty Logó

Karamellkrémes piskóta mandulabundában

bridge
Karamellkrémes piskóta mandulabundában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

406
Kalória
7g
Fehérje
36.3g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
50.6g
Víz
161.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
21.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Összesen 4058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    363.4 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 4058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a lisztet átszitáljuk, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral és vaníliás cukorralhabosra verjük.
  2. A tojássárgás habhoz hozzáadjuk a fehérje felvert habját, majd óvatosan, apránként hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Lassan keverjük a masszát, hogy minél habszerűbb állaga maradjon.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a széleinél felhúzzuk a tésztát a tepsi oldalára. Légkeveréses sütőben, 160 fokon 30 percig sütjük.
  4. A karamell pudingport és a cukrot elkeverjük egy kis hideg tejben. A többi tejet és a habtejszínt összekeverve felforraljuk, ekkor sűrűn kevergetve hozzáadjuk a csomómentes cukros pudingport. Ha besűrűsödött, hagyjuk hűlni.
  5. A csokikrémhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyton kevergetve felforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  6. A teavajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt fehér krémet hozzáadjuk és a 4 ek kakaóporral együtt simára keverjük.
  7. A kihűlt piskótalapot 3 egyenlő részre vágjuk, a karamellkrémmel vastagon megkenjük az alsó és a középső lapot, és egymás tetejére rakjuk.
  8. Az egészet egyenletesen körbekenjük a csokikrémmel, és az oldalait bőven megszórjuk amandulával. A tetejét is megszórhatjuk mandulával, de szerintem mutatósabb, ha virágokat formázunk belőle.
  9. Ha kész, min. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek a krémek :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x33

Lehet, hogy már-már beteges a vonzódásom a krémes piskóták iránt, mert bármennyit képes vagyok belőle megenni :) Ezért sokat kísérletezek a különböző ízű krémekkel, hogy mivel lenne még érdemes tölteni a piskótámat. Próbáltam már citromos krémmel, meggy krémmel, vaníliással, és persze a klasszikus csokissal...amikor megláttam a versenykiírást gondoltam, kipróbálom karamell ízűvel is. Mivel szülinapom volt a héten, összekötöttem a kellemeset a hasznossal és ez lett a szülinapi tortám, természetesen a számomra elmaradhatatlan mandulával kiegészítve. A mandulavirág ötlet a legvégén pottyant ki a fejemből, mert úgy adja magát a szirom forma, de ennek az elkészítését csak türelmeseknek ajánlom, na mert az nem volt piskóta :))

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...