r
Nosalty Logó

Karamellizált tavaszi zöldségek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Karamellizált tavaszi zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2506 micro
  • β-karotin
    6963 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 299 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    909 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5011 micro
  • β-karotin
    13926 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 601 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A borsóhüvelyekről levágjuk a kocsányt. A sárgarépát 3-4 mm vastag karikákra, a hagymákat cikkekre, a paprikát pedig 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A borsót és a sárgarépát egy kis sóval ízesített forró vízben 5 perc alatt előfőzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük.
  3. Közben egy magasabb falú teflon serpenyőben közepes lángon elkezdjük olvasztani a cukrot. Mikor már karamellszerű, óvatosan felöntjük a forró vízzel és a borecettel. Nagyon vigyázzunk, nehogy leforrázzuk magunkat a forró cukorral.
  4. 2-3 perc elteltével feloldódik a karamell a folyadékban, és gyöngyözve forrni kezd a máz. Ekkor beletesszük a hagymcikkeket, és 5 percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a paprikát, újabb 5 percig pároljuk a zöldségeket, majd következik a répa és a cukorborsó. Ha ezek is belekerültek a mázba, óvatosan átforgatjuk a zöldségeket, majd ismét 5 percnyi párolás után elkészül a karamellizált tavaszi zöldségköretünk. Még forrón ízesítjük citromlével, mivel meglehetősen édesek lesznek a zöldségek a mázban, kell egy kis ellensúly.
  6. Tálalás előtt meghintjük egy csipet sóval és frissen őrölt borssal.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11806
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Remekül illik natúr sültekhez, grillezett és párolt húsokhoz. Én most sült csirkecomb mellé tálaltam burgonyapürével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemes édes-savanykás karamellmáz, friss tavaszi zöldségekkel. :) Már alig vártam, hogy az első borsóhüvelyeket levadászhassam, és elkészíthessem ezt a köretet. (Fontos, hogy tényleg zsenge cukorborsót használjunk, ennek a termésfalán nincs kemény belső hártya, ezért hüvelyestől fogyasztható.) A karamellt ízesíthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymával. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek