r
Nosalty Logó

Karamellás-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Karamellás-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    433.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10718.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    4476 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1171.1 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3133 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A linzer alaphoz

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
  2. Az egyiket kinyújtjuk tepsi nagyságúra, megkenjük a szilvalekvárral.
  3. A második harmadrész tésztából rudakat sodrunk, és a lekvárral megkentre helyezzük.

A töltelékhez

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáverjük a citrom levét, majd belekeverjük óvatosan a mákot és a citromhéjat.
  2. Ráhalmozzuk a tölteléket a tésztára, majd befedjük a harmadik harmadrésszel, amit szintén tepsi nagyságúra nyújtottunk.
  3. Tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük (ha már színesedik a teteje, akkor kész).

A krémhez

  1. A pudingport a 4 ek cukorral és a tejjel megfőzzük, hűtjük.
  2. A margarint habosítjuk a cukorral, majd a pudinggal sima krémmé kavarjuk. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, csokiforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5776
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy süteményes könyvben láttam meg a fotót. Megtetszett, és elkészítettem. Finom.

Hozzávalók

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?