Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kastély torta szöszi konyhájából

Kastély torta szöszi konyhájából
Kastély torta szöszi konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán finom torta, érdemes elkészíteni, főleg aki szereti a karamellás édességeket. A pudingba amikor hűtjük, érdemes bele-bele keverni, mert ha nem, akkor előfordul, hogy megbőrösödik a teteje és csomós lesz a krém. A csokit amit reszelünk, érdemes a fagyasztóban dermeszteni, mert amikor reszeljük, kevésbé olvad meg a kezünk melegétől.

hozzávalók / 12 adag

A piskótatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, 8 ek cukorral  és a vanília cukorral elkeverjük a tojások sárgáját habosra. Aztán a lisztet a kakaóporral elkeverjük.
  2. A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan elvegyítjük a tojássárgás habhoz. Óvatos keverés után hozzáadjuk a kakaóporos lisztet.
  3. Az így elkészült piskótát egy közepes karika tortaformába öntjük, és megsütjük előmelegített sütőben. 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 45 percig. Egy hurkapálcával lehet ellenőrizni, hogy ragad-e a tészta. Ha nem ragad, akkor ki lehet venni és várni addig, még a piskótakarika kihűl. Aztán kivágni a tortaformából.
  4. A kivágott tortakarikát háromba vágjuk. Hagyjuk szikkasztani a karikákat.
  5. Elkészítjük a krémet. A porcukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 6 dl tejet és felforraljuk. Addig míg felfő, a vaníliás pudingport a 2 dl tejjel elkeverjük.
  6. Aztán ha felfőtt a karamellás tej, akkor hozzáöntjük és besűrítjük tűzön. Majd hűtjük a pudingot.
  7. Közben a tejszínt felverjük, és a kihűlt karamellás pudingot hozzákeverjük. A tortát betöltjük, a krémet 3 részre osztjuk. A 2 kisebbik részével betöltjük. A nagyobbikkal körbekenjük.
  8. Majd a csokit lereszeljük, és a torta oldalát körbeszórjuk.
  9. Aztán dermesztjük a hűtőben pár órát.
  10. Utána díszítjük az 1 dl tejszínnel, felírhatunk rá, csokipasztillákkal díszíthetjük még.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 459
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szöszi

Mióta szakács: 2012.11.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellkrémes torta, tejszínes-karamellás torta, karamelltorta tejszínesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nettunderke
nettunderke Wed, 2013-11-06 15:48

A tortat maskor is elkeszitem. Jol sikerult ; finom volt; bar legkozelebb kevesebb tejszinnel fogom kiprobalni mert szerintem az sok volt bele. Koszonjuk a receptet.

nettunderke
nettunderke Fri, 2013-09-27 11:33

Ezt elkeszitem a hetvegen a nagyobbik lanyom 25 -ik szulinapjara. Nagyon izgulok de remelem sikerul
.Nagyon jol nez ki.

451
tojás 10 db
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 7 ek
tej 6 dl
habtejszín 8 dl
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 1 dl