r
Nosalty Logó

Karamellás kávétorta

NS
Karamellás kávétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

688
Kalória
8.6g
Fehérje
110.5g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
53.2g
Víz
67.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
70.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Összesen 8229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2405 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1326.2 g
  • Cukor
    847 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    638.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 8229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A 2 db csokis piskótalaphoz

  1. 2 db piskótalapot sütünk: atojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaótés a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a massza felét, 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük, kivesszük, hűlni hagyjuk. Ugyanígy teszünk a maradék tésztával.
  3. Míg hűl a piskóta, kávékrémet készítünk: a tejből, kávéból, cukorból és pudingporból sűrű masszát főzünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat, tejszínt. Hűlni hagyjuk, majd habverővel kicsit fölverjük.
  4. Összeállítjuk a piskótákat, és közé kenjük a krémet. Nekem az egyik piskóta púpos lett, lefaragtam belőle, elmorzsáltam, pálinkával meglocsoltam, és ezt is krémbe kevertem.
  5. Karamell öntetet készítünk: a cukrot közepes lángon egy lábosban megkaramellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és tejszínt. Hűlni hagyjuk, közben keverjük. Mikor kezd sűrűsödni, ráöntjük a torta tetejére, és hagyjuk az oldalán lecsurogni.
  6. Marcipán díszekkel, mandulával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25

Ez a torta a kávékedvelők kedvence lehet, gyerekeknek ne adjunk alkohol- és koffeintartalma miatt. Különböző recepteket ollóztam össze, így állt össze az én saját kesernyés ízű tortám: tömény csokis piskóta között kávékrém, tetején égetett karamellkrém, mandulával és marcipánnal. A marcipán díszeket saját tervezésű díszítősablonnal tettem domborúvá, süteményszaggatóval szaggattam ki.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...