r
Nosalty Logó

Karamellás kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Összesen 688 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Összesen 8229 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Összesen 242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 688 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2405 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1326.2 g
  • Cukor
    847 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 8229 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Elkészítés

A 2 db csokis piskótalaphoz

  1. 2 db piskótalapot sütünk: atojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaótés a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a massza felét, 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük, kivesszük, hűlni hagyjuk. Ugyanígy teszünk a maradék tésztával.
  3. Míg hűl a piskóta, kávékrémet készítünk: a tejből, kávéból, cukorból és pudingporból sűrű masszát főzünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat, tejszínt. Hűlni hagyjuk, majd habverővel kicsit fölverjük.
  4. Összeállítjuk a piskótákat, és közé kenjük a krémet. Nekem az egyik piskóta púpos lett, lefaragtam belőle, elmorzsáltam, pálinkával meglocsoltam, és ezt is krémbe kevertem.
  5. Karamell öntetet készítünk: a cukrot közepes lángon egy lábosban megkaramellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és tejszínt. Hűlni hagyjuk, közben keverjük. Mikor kezd sűrűsödni, ráöntjük a torta tetejére, és hagyjuk az oldalán lecsurogni.
  6. Marcipán díszekkel, mandulával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10389
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Ez a torta a kávékedvelők kedvence lehet, gyerekeknek ne adjunk alkohol- és koffeintartalma miatt. Különböző recepteket ollóztam össze, így állt össze az én saját kesernyés ízű tortám: tömény csokis piskóta között kávékrém, tetején égetett karamellkrém, mandulával és marcipánnal. A marcipán díszeket saját tervezésű díszítősablonnal tettem domborúvá, süteményszaggatóval szaggattam ki.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Minimum 5 órára tegyük h?t?be, mert akkor finom, ha összeérnek az ízek!

Salamon Csilla

Nagyon szép,mutatós torta:)Gratulálok hozzá:) Üdv:Csilla:)

Törölt felhasználó

köszönöm!

Szeva

Szerintem véletlenül került 50 dkg cukor 5 dkg helyett a csokis piskóta részbe.

Törölt felhasználó

Kedves Szeva50!nem, nem tévedés, ugyanannyi cukor kell, mint liszt... ez egyébként egy dupla adag, mivel két piskóta lap sül. Nem igazán piskóta tészta, hanem kakaós lepény inkább. És nem túl édes a végeredmény.

gallildi

Kedves Anna! Ilyen gyönyör? tortát még nem is láttam,eszméletlen szép!!! Hol lehet kapni azt a marcipán formát,mert nagyon tetszenek a szivecskék is.kézzel ilyen nem tudok csinálni.Üdv! Ildi

Törölt felhasználó

köszönöm a kedves szavakat! a marcipán szíveket ezzel a sablonnal: http://csipkedesign.hu/maminti_art?product_id=203 és egy szív alakú sütiszaggatóval készítettem. a technikáról itt olvashatsz legörgetve a technikákhoz a dombornyomatos marcipán név alatt: http://mamintiart.hu/receptektudnivalok.php Üdv! Anna

Hozzávalók

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek