r
Nosalty Logó

Reform kávétorta

Norasz
Reform kávétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

754
Kalória
18.4g
Fehérje
24g
Szénhidrát
64.9g
Zsír
107.8g
Víz
272.5g
Koleszterin
4mg
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 4521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    389.6 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5982.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1424 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    646.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 4521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítőkkel fehéredésig keverjük, majd egy szilikon kanállal (isteni találmány) beleforgatjuk a sütőporos-fahéjas lisztet.
  2. A fehérjét habbá verjük, majd az egyik felét alaposan, a másik felét elnagyolva keverjük a lisztes keverékbe.
  3. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A mascarpone-t az eritrittel kikeverjük.
  5. A tejszínt felverjük az expressz zselatinnal, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz. Hűtőbe tesszük kb. 10 percre, hogy a zselatin elkezdje kifejteni hatását.
  6. Ezután megy bele a kávé. Ha nagyon hígítaná a krémet, akkor mehet bele még fél csomag zselatin, majd az egész vissza a hűtőbe.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is vastagon megkenjük.
  8. A még meleg 50 ml presszókávét egy csomag expressz zselatinnal alaposan elkeverjük, és mikor már elkezdi összehúzni, szépen eloszlatjuk a torta tetején.
  9. Egy kevés krémet habzsákba töltünk, azzal díszítjük, de nyilván ez ízlés kérdése. Egy-két órát még a hűtőben tölt a drága. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Kimondottan kávéimádóknak való ez a torta, hiszen a fahéjas piskóta, a kávékrém és zselé igazán szívmelengető élmény! :)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...