Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés kávétorta

Csokoládés kávétorta
Csokoládés kávétorta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a receptre az egyik barátnőm hívta fel a figyelmemet. Nagyon hasonlít a másik kedvenc csokitortánkra. Ez a süti is nagy favorit lett, mert két kedvenc ízem egyesül benne: a csokoládé és a kávé fanyar aromája.
Ez a süti a "meg kell kóstolni" kategóriába tartozik!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukor felével jó habosra verjük (elektromos habverővel is jó, pár perc).
  2. A maradék cukrot, a kávét és a vajat felforraljuk, és beletördeljük a csokoládékat. 
  3. Simára keverjük, majd a csokoládés részt összekeverjük a tojásos "habbal", és hozzáadunk két evőkanál teljes kiörlésű lisztet. 
  4. Kivajazunk egy kb. 25 cm hosszú formát (pl. őzgerincforma), és beleöntjük a masszát. 
  5. Egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, és beleállítjuk a formát (gőzfürdő), és megsütjük. 
  6. Ha langyosra hűlt, kiöntjük a formából, és hűtőbe tesszük minimum egy órára (de azonnal is fogyasztható).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 204
elküldve: 5
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávétorta, kávés csokitorta, csokis-kávés torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

745
étcsokoládé 22 dkg
vaj 22 dkg
feketekávé 1 dl
cukor 16 dkg
tojás 4 db
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
vaj 1 ek
habtejszín 2 dl