r
Nosalty Logó

Karamellás - diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Karamellás - diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 5815 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    366.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1928 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 5815 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 429 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tortaforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük, és a kapcsos tortaforma alját margarinnal kikenjük.
  3. A töltelékhez a diót apróra vágjuk. A cukrot kis lábosban megolvasztjuk és karamellizáljuk.
  4. Belekeverjük a diót, és felöntjük a tejszínnel. Összefőzzük és mézzel ízesítjük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojásfehérjét is.
  5. A pite aljához a tészta felét kinyújtjuk, és akkora kört vágunk ki belőle, amekkora a tortaforma. Legegyszerűbb, ha rátesszük a formát és körbevágjuk. A tészta másik felével ugyanezt tesszük, ez lesz a pite teteje. A maradék tésztából kb. 3 cm magas peremet nyomkodunk körbe a tortalap szélére.
  6. A tölteléket a tésztalapra simítjuk. Ráhelyezzük a pite tetejét és a széleit körben összenyomkodjuk. A tetejét villával megszúrkáljuk.
  7. A tojássárgáját kikeverjük a vízzel, majd a pitére kenjük és megsütjük.
  8. Ha megsült, kiszedjük a formából és hűlni hagyjuk, csak másnap fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6597
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Első választottam az új, nagyszerű süteményes könyvemből ez a diós pite. Az eredeti recept 10 dkg cukrot írt a tésztába, de elég édes lett így is. Ha 26 cm-s tortaformában sütjük, elég 2 cm perem is. A karamellel bánni kicsit melós, de megéri! Elméletileg becsomagolva 1 hétig is eláll, gyakorlatilag ez lehetetlen! :) Elfogy jóval azelőtt, hogy bebizonyíthatnánk ezt az állítást.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tortaforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek