r
Nosalty Logó

Karamellás-banános pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Meggle
Karamellás-banános pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 3862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 300 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Elkészítés

Sütemény alaptésztához

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze tekercs alakú tésztává. Csomagoljuk be sütőpapírba, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben. Vágjuk 8 szeletre (egyenként kb. 25-30 grammosra).
  2. Melegítsük elő a sütőt, és 180°C-on süssük kb. 12 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
  3. A kisült süteményeket törjük össze nagyobb darabokra, tegyük egy - ideális esetben átlátszó - pohár aljára.
  4. Kanalazzunk rá ízlés szerint a karamellszószból. Helyezzünk rá tetszés szerint banánszeleteket vagy banánpürét. Ismételjük meg a rétegezést, még egyszer vagy kétszer.

Karamellszószhoz

  1. Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
  2. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
  3. Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a MEGGLE cukrászhabot, a vajat és a sót.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  5. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.

Rétegezéshez

  1. A banánokat vágjuk fel vékony szeletekre.
  2. A MEGGLE cukrászhabot verjük fel, majd tegyük habkinyomóba. A pohárkrém tetejét ezzel díszítsük.
  3. Ízlés szerint szórjunk rá a csokoládéforgácsból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2005
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 29.

Ajánló

Egy könnyed ebéd vagy vacsora után, szuperül funkcionál ez a pohárkrém záró fogásként.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: szilveszteri sütemények

Receptjellemzők

Karamellás-banános pohárkrém
Meggle 5 recept

Ha egy ízletes pohárkrémre vágyunk, ez a banános-karamellás verzió egy igazi befutó lesz. Az alapot egy süteménytészta biztosítja, a másik réteget a banán vagy a banánpüré, az izgalmat pedig a karamellszósz.

Hozzávalók

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...