r
Nosalty Logó

Karamellás-banános pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Meggle
Karamellás-banános pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 3862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 300 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Elkészítés

Sütemény alaptésztához

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze tekercs alakú tésztává. Csomagoljuk be sütőpapírba, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben. Vágjuk 8 szeletre (egyenként kb. 25-30 grammosra).
  2. Melegítsük elő a sütőt, és 180°C-on süssük kb. 12 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
  3. A kisült süteményeket törjük össze nagyobb darabokra, tegyük egy - ideális esetben átlátszó - pohár aljára.
  4. Kanalazzunk rá ízlés szerint a karamellszószból. Helyezzünk rá tetszés szerint banánszeleteket vagy banánpürét. Ismételjük meg a rétegezést, még egyszer vagy kétszer.

Karamellszószhoz

  1. Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
  2. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
  3. Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a MEGGLE cukrászhabot, a vajat és a sót.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  5. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.

Rétegezéshez

  1. A banánokat vágjuk fel vékony szeletekre.
  2. A MEGGLE cukrászhabot verjük fel, majd tegyük habkinyomóba. A pohárkrém tetejét ezzel díszítsük.
  3. Ízlés szerint szórjunk rá a csokoládéforgácsból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1767
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 29.

Ajánló

Egy könnyed ebéd vagy vacsora után, szuperül funkcionál ez a pohárkrém záró fogásként.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: szilveszteri sütemények

Receptjellemzők

Karamellás-banános pohárkrém
Meggle 5 recept

Ha egy ízletes pohárkrémre vágyunk, ez a banános-karamellás verzió egy igazi befutó lesz. Az alapot egy süteménytészta biztosítja, a másik réteget a banán vagy a banánpüré, az izgalmat pedig a karamellszósz.

Hozzávalók

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek