Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell rétegen sült szilvás sütemény

Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Karamell rétegen sült szilvás sütemény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, szaftos, omlós sütemény.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  2. Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat, tejet, reszelt citromhéjat, tovább keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk, rárakjuk a szilvát, majd a tésztánkat ráöntjük, a tepsit kissé megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc után 180 fokon sütjük tovább. Kb. 30-40 perc, míg elkészül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×39 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 234
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás süti, karamellás szilvás sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

428
finomliszt 30 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 dl
tej 4 dl
szilva 30 dkg
fahéj 1 kávéskanál
cukor 5 dkg