Karácsonyi choux
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
Ropogós tászta
-
13g finomliszt49 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Fánk
-
11g vaj78 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g víz0 kcal
-
11g tej6 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
28g tojás35 kcal
Krém
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
590
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
Ropogós tászta
-
80g finomliszt291 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Fánk
-
65g vaj466 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
-
65g víz0 kcal
-
65g tej36 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
165g tojás208 kcal
Krém
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
3528
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
Ropogós tászta
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Fánk
-
4.7g vaj34 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
4.7g víz0 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
Krém
-
21.7g tej12 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor12 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
21.7g habtejszín63 kcal
Összesen
254
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
590
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 217.2 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3773.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 2067 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.3 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 413.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1924 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 1893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
3528
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Ropogós tászta
-
8 dkg finomliszt
-
6 dkg vaj
-
8 dkg cukor
-
1 csipet só
Fánk
Krém
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 csapott ek porcukor
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
Ropogós tászta
- A tészához a liszet, a cukrot , a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd kétfelé osztjuk, az egyik részbe kevés piros, a másik részbe pedig zöld ételfestéket teszünk és összegyúrjuk.
- Mindkét tésztát sütőpapír közt kb fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és egy tálcára téve mélyhűtőbe tesszük.
Fánk
- A fánkhoz a vizet, a tejet , a vajat, a sót és a cukrot egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd hozzászórjuk a lisztet és addig kevergetjük - főzzük - amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről és kézi habverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
- A masszát nyomózsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe 5 cm - es halmokat nyomunk, egymástól kellő távolságra.
- A színes tésztákból 5 cm - es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ráhelyezzük a fánktészta tetejére. 180 °C - ra melegített sütőben Kb 25 - 30 perc alatt készre sütjük.
Krém
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A tejszínből a cukorral habot verünk, majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal és a krémet nyomózsákba szedjük.
- A fánkok tetejét levágjuk és betöltjük krémmel, majd visszahelyezzük rá a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 214
- 7 napos nézettség: 1105
- Össznézettség: 946
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Judit69
194 recept