r
Nosalty Logó

Karácsonyi choux

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Karácsonyi choux
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3773.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Elkészítés

Ropogós tászta

  1. A tészához a liszet, a cukrot , a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd kétfelé osztjuk, az egyik részbe kevés piros, a másik részbe pedig zöld ételfestéket teszünk és összegyúrjuk.
  2. Mindkét tésztát sütőpapír közt kb fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és egy tálcára téve mélyhűtőbe tesszük.

Fánk

  1. A fánkhoz a vizet, a tejet , a vajat, a sót és a cukrot egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd hozzászórjuk a lisztet és addig kevergetjük - főzzük - amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről és kézi habverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A masszát nyomózsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe 5 cm - es halmokat nyomunk, egymástól kellő távolságra.
  3. A színes tésztákból 5 cm - es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ráhelyezzük a fánktészta tetejére. 180 °C - ra melegített sütőben Kb 25 - 30 perc alatt készre sütjük.

Krém

  1. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A tejszínből a cukorral habot verünk, majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal és a krémet nyomózsákba szedjük.
  2. A fánkok tetejét levágjuk és betöltjük krémmel, majd visszahelyezzük rá a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 214
  • 7 napos nézettség: 1105
  • Össznézettség: 946
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi choux
Judit69 194 recept

Hozzávalók

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...