r
Nosalty Logó

Csokoládés kalács

Smaragd konyha
Csokoládés kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1028
Kalória
18.3g
Fehérje
145.8g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
60.4g
Víz
87.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
46.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 8221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2455 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 8221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, és hozzáadjuk a sót, a 2 felvert tojást, vaníliás cukrokat, porcukrot, a felolvasztott, langyos margarint, 1 pohár hideg tejfölt és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Elkezdhetjük a bedagasztást. Addig dagasztjuk a tésztát, míg szép fényes nem lesz, és könnyen el nem válik a kéztől.
  4. Konyharuhával letakarva kelesztjük 30 percet.
  5. Miután megkelt kivesszük, kitesszük a sodródeszkára, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét visszatesszük a tálba. Ami a sodródeszkán maradt, azt még kétfelé osztjuk, és az egyik felét a felolvasztott, langyos csokoládé felével összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor még lehet lisztet adni hozzá, hogy ne ragadjon.
  6. Kisodorjuk mind a két részt egyforma alakúra, és a fehér részre rátesszük a csokis tésztát. Szorosan feltekerjük, és a tepsibe rakjuk még 10 percet kelni. A tálban lévő tésztával ugyanígy járunk el, így két rúd kalácsunk lesz.
  7. Felvert tojással lekenjük, és 160 fokon előmelegített sütőben 60 percet sütjük lassan, hogy a belső tészta is átsüljön, majd pirosra sütjük 180-200 fokon, de ha hamarabb pirulna, akkor alufóliával letakarhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a kalácsot a férjemnek készítettem, hogy munkába vigye tízóraira, mert nagyon édesszájú.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...