r
Nosalty Logó

Csokoládés kalács

Smaragd konyha
Csokoládés kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1028
Kalória
18.3g
Fehérje
145.8g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
60.4g
Víz
87.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
46.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 8221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2455 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 8221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, és hozzáadjuk a sót, a 2 felvert tojást, vaníliás cukrokat, porcukrot, a felolvasztott, langyos margarint, 1 pohár hideg tejfölt és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Elkezdhetjük a bedagasztást. Addig dagasztjuk a tésztát, míg szép fényes nem lesz, és könnyen el nem válik a kéztől.
  4. Konyharuhával letakarva kelesztjük 30 percet.
  5. Miután megkelt kivesszük, kitesszük a sodródeszkára, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét visszatesszük a tálba. Ami a sodródeszkán maradt, azt még kétfelé osztjuk, és az egyik felét a felolvasztott, langyos csokoládé felével összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor még lehet lisztet adni hozzá, hogy ne ragadjon.
  6. Kisodorjuk mind a két részt egyforma alakúra, és a fehér részre rátesszük a csokis tésztát. Szorosan feltekerjük, és a tepsibe rakjuk még 10 percet kelni. A tálban lévő tésztával ugyanígy járunk el, így két rúd kalácsunk lesz.
  7. Felvert tojással lekenjük, és 160 fokon előmelegített sütőben 60 percet sütjük lassan, hogy a belső tészta is átsüljön, majd pirosra sütjük 180-200 fokon, de ha hamarabb pirulna, akkor alufóliával letakarhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a kalácsot a férjemnek készítettem, hogy munkába vigye tízóraira, mert nagyon édesszájú.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...