Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapusztnyik

Kapusztnyik
Kapusztnyik
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept szlovák! A neve is szláv eredetű. Csömörön, a szomszéd falumban még ma is a káposztás táskát kapusztnyiknak nevezik.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

töltelékhez

ajánlat

Nálunk bableves, palócleves, gulyásleves, zsírosabb levesek után második fogásként szolgálom fel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát  lereszeljük, megsózzuk, és állni hagyjuk addig, amíg levet enged. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk. A serpenyőbe olajon a cukrot kicsit megkaramellizáljuk, ebbe beletesszük a káposztát, megborsozzuk, és félkészre dinszteljük. (A káposzta még sülni is fog!)
  2. A tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, cukrot, csipetnyi sót, tojást, tejet, olvasztott vajat. Bedagasztjuk. Állni hagyjuk 1 órát. Kétszeresére kelt tésztából jól belisztezett deszkán 6 db egyforma cipókat gyúrunk. 0,5 cm vastagságú kőralakúra kinyújtjuk.
  3. A lapok egyik felébe rakjuk a tölteléket, majd a másik felével betakarjuk. A tésztát ujjunkkal a széleinél összenyomjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt bekapcsoljuk  200 fok hőlégkeverésre. Rögtön betesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel, majd sül a tésztánk.  Amikor aranybarna, kivesszük. A tetejét lekenjük enyhén vízzel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30x2 cm
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 203
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás táska, káposztával töltött táska, káposztával töltött batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1030
finomliszt 50 dkg
vaj 12.5 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 2.5 dkg
tej 4 dl
cukor 4 dkg
1 csipet
káposzta 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cukor 2 dkg
bors 0 ízlés szerint
1 tk