r
Nosalty Logó

Kapusztnyik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapusztnyik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5082.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    3086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A káposztát lereszeljük, megsózzuk, és állni hagyjukaddig, amíg levet enged. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk. A serpenyőbe olajon a cukrot kicsit megkaramellizáljuk, ebbe beletesszük a káposztát, megborsozzuk,és félkészredinszteljük. (A káposzta még sülni is fog!)
  2. A tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuka sót, a felfuttatott élesztőt, cukrot, csipetnyi sót, tojást, tejet, olvasztott vajat. Bedagasztjuk. Állni hagyjuk1 órát.Kétszeresére kelt tésztábóljól belisztezett deszkán 6 dbegyforma cipókat gyúrunk. 0,5 cm vastagságú kőralakúra kinyújtjuk.
  3. A lapok egyik felébe rakjuka tölteléket, majd a másik felével betakarjuk. A tésztát ujjunkkal a széleinél összenyomjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokhőlégkeverésre. Rögtön betesszük,míg melegszik a sütő,addig is kel,majd sül a tésztánk. Amikor aranybarna, kivesszük. A tetejét lekenjükenyhén vízzel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12148
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Ajánló

Nálunk bableves, palócleves, gulyásleves, zsírosabb levesek után második fogásként szolgálom fel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept szlovák! A neve is szláv eredetű. Csömörön, a szomszéd falumban még ma is a káposztás táskát kapusztnyiknak nevezik.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek