Nosalty Logó

Lengyel pirog

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lengyel pirog
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 537 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3219 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 537 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3219 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, és olajon megdinszteljük.
  2. Ha ez kész van, akkor egy kicsit hagyjuk kihűlni. Áttörjük, és összekeverjük a hagymával. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a reszelt sajtot. Ízesítjük sóval. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.

A töltelékhez

  1. A tésztához mindent összekeverünk, és addig dagasztjuk, amíg félkemény tésztát nem kapunk.
  2. Pihentetjük. Kiszaggatjuk kör alakúra egy pohárral, és mindegyik közepébe egy kiskanállal teszünk a krumplis töltelékből.
  3. Félbe hajtjuk, és a szélét ujjal lenyomkodjuk. Ha ez megvan, egy fazékba olajjal és sóval vizet forralunk. Egyszerre csak 20-at rakjunk bele. 3 percig főzzük, miután feljött a víz tetejére. Kiszedjük, és megolajozzuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 15237
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Ajánló

Főételnek tökéletes.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor Lengyelországban nyaraltunk, nagyon megtetszett ez az étel, és próbáltam elkészíteni. És sikerült.

Hozzászólások

markovics.szandra

Ha adsz egy kis pirospaprikát a krumplihoz, akkor még jobb lesz az íze! ;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.