Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lengyel pirog

Lengyel pirog
Lengyel pirog
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor Lengyelországban nyaraltunk, nagyon megtetszett ez az étel, és próbáltam elkészíteni. És sikerült.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Főételnek tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. Először a krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, és olajon megdinszteljük.
  2. Ha ez kész van, akkor egy kicsit hagyjuk kihűlni. Áttörjük, és összekeverjük a hagymával. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a reszelt sajtot. Ízesítjük sóval. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.

Tészta

  1. A tésztához mindent összekeverünk, és addig dagasztjuk, amíg félkemény tésztát nem kapunk.
  2. Pihentetjük. Kiszaggatjuk kör alakúra egy pohárral, és mindegyik közepébe egy kiskanállal teszünk a krumplis töltelékből.
  3. Félbe hajtjuk, és a szélét ujjal lenyomkodjuk. Ha ez megvan, egy fazékba olajjal és sóval vizet forralunk. Egyszerre csak 20-at rakjunk bele. 3 percig főzzük, miután feljött a víz tetejére. Kiszedjük, és megolajozzuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 10 430
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyha: lengyel
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lengyel pierogie, pirog, sós töltött táskák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
víz 250 ml
vaj 40 g
burgonya 1 kg
lila hagyma 1 nagy fej
trappista sajt 3 dkg
vaj 2 tk
tej 1 dl
4 csipet
olívaolaj 2 ek