r
Nosalty Logó

Kapucsínós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kapucsínós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 469 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 teáskanálnyi forró vízben feloldott nescafé-t, a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ezután következik a sütőporos-szódabikarbónás liszt, a durvára vágott dió és étcsokoládé. A robotgépet folyamatosan dolgoztatjuk. Végül a mézet és a sót is hozzákeverjük.
  2. A masszát sütőpapírra helyezzük, majd 3 cm átmérőjű hengert sodrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. A hengerből 1 cm széles szeleteket vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk (egymástól tisztes távolságra, ui. a sütőben másfélszeresére nőnek). A 180 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőbe dugjuk14 percre.
  4. Rácson hagyjuk kihűlni. Körülbelül 25 darab keksz lesz belőle.
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 62559
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A barátoknak szánt karácsonyi meglepetésdoboz második szereplője. Szintén teszteltem: kávé mellé isteni.   Készült a Szakácsok könyve alapján.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

a hozzávalóknál 3 teáskanál nescafé szerepel, a leírásban 2. melyik a jó? köszi Liana

Petra

szia Liana, a leírásban a 2 tk a forró vízre vonatkozik (a hozzávalók rovatban megadott 3 tk-nyi nescafét ebben kell feloldani)

Dejede

Kedves Petra! Éppen most készítettem el a kekszet, jelenleg pihen a h?t?ben. Két észrevételem lenne, amik az elkészítés során feljöttek. El?ször is, nem írod, hogy a csokoládét milyen formában kell hozzá adni. Reszelve, olvasztva, darálva stb.? Másrészt kihagytad, hogy a cukrot mikor kell hozzá adni. Én a vajhoz adtam, mivel tapasztalataim más sütiknél ezt "súgták." Javaslom, hogy e két apróságot még szerkeszd bele a leírásba, mert lehet, más "kezd?" cukrászok nem fogják tudni. Bízom benne, hogy fincsi lesz, mert a képek alapján zseniálisan néz ki. :) Köszönöm a receptet! Dejede

Petra

Kedves Dejede, Köszönöm mindkét észrevételt: a cukor hozzáadása valóban egy az egyben véletlenül kimaradt a leírásból, de jó volt a megérzésed: a vajjal együtt kell kikeverni az elején. Pótlom is a hiányosságot a receptben. Ami pedig a csokit illeti: durvára vágva megy a masszába, a dióval együtt. Csak nem írtam ki még egyszer (durvára vágott dió és csokoládé- így szerepel fent). Még egyszer köszi Petra

Dejede

Kedves Petra! Mióta egyszer elkészítettem ezt a kekszet, azóta nem bírom abbahagyni a sütését! Kiváló, mennyei ízek...csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! :) Én köszönöm a receptet! :) D.

Törölt felhasználó

mennyi ideig tartható el? karácsonyi ajándéknak szeretném:)

Petra

lezárt, fém dobozban tárolva sokáig eláll

Törölt felhasználó

Az én masszám most pihen de félek a végeredményt?l. Milyen állagúnak kell lennie amikor hengert készítek bel?le? Az enyém ragadós massza amit nem lehet sodorni.Ezt a becsomagolást sem értettem. Süt?papírra teszem és a fóliába csomagolom vagy mindkett?be bele kell csomagolni? Elég kezd? szakács vagyok. Az idei életem els? karácsonyi sütisütése. Ez meg az utolsó karácsonyi süti lenne a listán. A többi mind olyan jól sikerült. Izgulok nagyon.

Petra

Kedves Leara, Azért süt?papíron kell sodorni, mert h?t?ben pihentetés el?tt elég lágy a massza és ragacsos, ahogy írtad is. Süt?papírra téve viszonylag könnyen formázni lehet, aztán átgurítani frissen tartó fóliára és úgy mehet a h?t?be. Aztán már klasszul lehet szeletelni. Boldog karácsonyt!

Quastné Rigó Kata

Látom, másnak is gondot okozott a süt?papiros fóliába teker?s rész. Mivel nekem ez kicsit magas volt, meg bonyolultnak t?nt, kihagytam. Többedszerre csinálom úgy, hogy egyszer?en a kever?tálban bemegy a tészta a h?t?be, és 2 óra múlva onnan süt?papírra kanalazom, és be a süt?be. A vajtól szétolvad, és csodaszép korongok lesznek bel?le.

mia2404

Megcsináltam a kekszet nagyon finom lett , de csak kanállal tudtam a tepsire rakni az allagy elég lágy maradt :-(

Petra

Nem hagytad ki véletlenül a két órás h?t?ben pihentetést? Mert utána szeletelni lehet!

mia2404

:-) nem hagytam ki a pihentetést , de ahogy irtam igy is remek lett a suti

Petra

akkor nem értem, mi történhetett:-( örülök, hogy legalább a végeredmény jó lett!

Törölt felhasználó

Én már kétszer elkészítettem, nekem is mindig olyan lágy lett(pihentetés után) , hogy pacákat kanalaztam a tepsibe. Viszont a végeredmény tökéletes.

pakóca

Finom lett nagyon, köszi a receptet! Én is a h?tés után kanalazgattam a tepsire, csodaszép korongocskák lettek. Már többször próbáltam ezt a hengeres-h?t?s változatot más kekszeknél is, de nagyon elbénázom, ill. jó éles kés kell a vágáshoz. Aki imádja a kávés illatot és ízt, annak ez a keksz kötelez?! :))

groni

Jelentem, sikeresen megsütöttem és finom is lett :). Az én ízlésem szerint több kávé és kevesebb dió-íz jó lett volna, de így legalább a testvéreimnek is ízlik, akik utálják a kávét. És tényleg finom kávé mellé :)!

TraRita

Isteni finom! :D

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Már 3-szor megsütöttem. Aki eddig kóstolta, az elkérte a receptet.:-) Köszönöm!

Gondozoo

Megcsináltam családomnak 20 perc mulva már nem volt semmi nagyon finom süti Kösszi petra

Nigea

Éppen a süt?ben, nagyon izgulok, kollégáknak készül holnapra. Annyit változtattam, hogy a diót mogyoróval aprítottam össze gépben, a liszt fele az darát zabpehely, nádcukor van benne és a zsiradék kókuszzsír. A csoki kicsit nagy darabos lett, remélem ez nem lesz gond! Most még nagyon szépen n?nek :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek