r
Nosalty Logó

Kapros zöldbabfőzelék erős lecsóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kapros zöldbabfőzelék erős lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbabos rész

Lecsó

Összesen 306 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbabos rész

Lecsó

Összesen 1230 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldbabos rész

Lecsó

Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 306 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    519 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1022 micro
  • β-karotin
    5465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    6928 micro
Összesen 1230 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Zöldbabos rész

Lecsó

Elkészítés

Zöldbabos rész

  1. A babot megmossuk, feldaraboljuk, és egy edénybe téve rászórjuk az aprított kaprot.
  2. Ízlés szerint sózzuk, és annyi vizet engedünk rá épp, hogy ellepje.
  3. Fedő alatt csendesen fogkeményre főzzük (al dente), nem szétmállóra.
  4. A zsiradékból és a lisztből félbarna rántást készítünk, és kihűlés után, állandó keverés mellett a babra öntjük.
  5. Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet vízzel simára keverünk, és hozzáadjuk. (Mi félig sűrűn szeretjük, inkább hígan.)
  6. Lecsó: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük.
  7. A tisztított, szeletelt hagymát rátesszük, kicsit sózzuk, és megdinszteljük.
  8. A felkockázott paradicsomot rátesszük, megkeverjük, és rászórjuk a pirospaprikát.
  9. 1 percig forraljuk, majd a karikára vágott zöldpaprikát is hozzákeverjük. Fedő alatt ezt is csak fogkeményre pároljuk.
  10. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4461
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Ezt az ételt az év bármely szakában el tudom készíteni, mivel nyáron befőzök lecsót (natúr) és mindkét fajta zöldbabot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi mind a két félét nagyon szeretjük, és így "házasítva" egy komplett ebéd, izgalmas ízorgia!!

Hozzávalók

Zöldbabos rész

Lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...