r
Nosalty Logó

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite

Rosanics Petra
Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

346
Kalória
10.1g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
30.1g
Víz
82.7g
Koleszterin
137.5mg
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A réteslapokat egyesével lekenjük a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrjük, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison. A vajas-olajas keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz sótlan az ételünk.
  2. A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.
  3. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.
  4. A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A rongyos rétes pont olyan izgalmas, mint amilyen a neve: a lényege, hogy a réteslapokat rétegezés vagy csavargatás helyett nemes egyszerűséggel felgyűrjük az egyik oldalán, úgy, mintha egy függönyt húznánk el. Az így kapott réteslapcsíkok közé aztán mindenféle finomságot rejthetünk: náluk most camembert és eperlekvár bújt vajas tészták közé. Megy még a rétesre egy tojásos-tejszínes keverék is, ez fogja sütés után összetartani a réteslapokat. A végeredmény pofás, szaftos, és egyszerűen mennyei!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek