Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanadai rétes

Kanadai rétes
Kanadai rétes
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a különleges, a nem mindennapi recepteket kipróbálni. Amikor felfedeztem ennek a rétesnek a receptjét, rögtön láttam, hogy nem az a hagyományos, édes, sokak által kedvelt rétes fajta. Mivel már gyerekkoromban megismertettek azzal a ténnyel, hogy nem csak az édes rétes és palacsinta a finom, ezért alig vártam, hogy megkóstolhassam ezt a juhtúrós finomságot! Állítom, hogy különleges "ínyenc" fogás!

hozzávalók / 4 adag

besamelhez

túrótöltelékhez

réteslaphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

besamelhez

  1. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és hozzáadjuk a lisztet. Fehéredésig kevergetjük-sütögetjük.
  2. Ezután felöntjük a tejjel, sózzuk, és besűrítjük. Lehet, hogy nem lesz szükség 2 dl tejre, mert jó sűrű besamelt kell készíteni. Ha kész, félretesszük hűlni.

túrótöltelékhez

  1. A juhtúrót kézi krumplinyomóval egyneművé passzírozzuk, és a sajtot lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A langyosra hűlt besamelhez adjuk a túrót és a reszelt sajtot. A tojások sárgáját egyenként a masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a besameles masszába.

réteslaphoz

  1. A leveles tésztát szétgöngyölítjük, és félbevágjuk.
  2. Két kisebb téglalapot kapunk, amire egyenlően elosztjuk a tölteléket. A tésztákat feltekerjük, és olajozott sütőlemezre tesszük. Tetejüket megkenjük kevéske olajjal.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, még forrón meghintjük porcukorral, és felszeletelve, langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 365
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
414 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós rétes, sós rétes, sajtos juhtúrós rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
juhtúró 12.5 dkg
edami sajt 10 dkg
tojás 2 db
leveles tészta 1 csomag
napraforgó olaj 1 teáskanál
porcukor 1 ek