Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós rétes

Juhtúrós rétes
Juhtúrós rétes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a rétes nagyon kellemes emlékeket ébreszt. Eredetileg egy rétessütő versenyre találtam ki, amin az én drága kollégáimmal indultam. Ezt a rétest végül a másik kreációnk előzte be, az nyerte az első helyet a sós kategóriában, de ennek is komoly rajongótábora lett. Például az én kedves kolléganőm, akinek akkor már a pocakjában volt Emma baba. Akkor megígértem, hogy ha megszületik, ezt a rétest mindenképpen elkészítem neki. Jelentem, Emma szép, egészséges és hangos babaként boldogítja szüleit :), így a rétes is újra elkészült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kismamáknak málnaszörp, a többieknek bor, sör illik mellé. 
Uzsonna, tízórai, borkorcsolya vagy csak úgy...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük.
  2. A túrót, a juhtúrót a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, a tojással és a tejföllel elkeverjük, fűszerezzük. A juhtúró és a szalonna sósságát vegyük figyelembe a sózásnál, ha ezek elég sósak, el is maradhat.
  3. Egy enyhén megnedvesített konyharuhára fektessünk egy réteslapot. Kenjük meg kevés olajjal, olvasztott vajjal vagy a szalonna kisült zsírjával. Helyezzünk rá egy újabb lapot, azt is kenjük meg zsiradékkal, majd helyezzük rá a harmadik lapot. A túrókrém felét egyenletesen oszlassuk el a tésztán, szórjuk meg a sült szalonna felével.
  4. A konyharuha segítségével csavarjuk fel a rétest.
  5. A rétesrudat helyezzük egy tepsibe, a tetejét kenjük meg zsiradékkal.
  6. A maradék lapokkal hasonlóan járjunk el.
  7. Előmelegített sütőben süssük.
  8. Ha kicsit kihűlt, szeletelhetjük. 2 rúd lesz belőle.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 653
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós rétes fűszeres-juhtúrós krémmel és szalonnával, szalonnás-juhtúrós rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

742
réteslap 6 db
tehéntúró 50 dkg
juhtúró 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
tejföl 80 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek