Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós rétes ahogy Sylvia készíti

Túrós rétes ahogy Sylvia készíti
Túrós rétes ahogy Sylvia készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd nénit köszöntöttük születésnapja alkalmából, és ezzel a csuda finom rétessel várt bennünket. Mondanom sem kell, hogy hazafele már a recepttel mentem.

Természetesen bármilyen töltelékkel elkészíthető - én legközelebb a férjem kérésére káposztásat sütök.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, majd a tojással, sóval és tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit konyharuhával letakarva kb fél óráig pihentetünk.
  2. A 7 dkg zsírból a 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk - épphogy összeálljon, nem kell hosszasan sütni, nehogy megbarnuljon.
  3. A töltelékhez habosra keverjük a vajat a tojással és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a túrót, a citrom lereszelt héját és egy keveset a levéből, valamint a megmosott mazsolát. A tejfölt közvetlenül a kenés előtt tesszük hozzá, hogy ne engedjen levet.
  4. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a világos rántással, bejgli-szerűen feltekerjük, és 4 darabba vágjuk (4 rúd lesz belőle).
  5. Az első tésztadarabot vékonyra kinyújtjuk (olyan szélesre, mint a tepsi), megszórjuk 1 evőkanál búzadarával, és kb a feléig megkenjük a töltelék 1/4-ével, feltekerjük, és behelyezzük a kikent tepsibe.
  6. Ezt még háromszor megismételjük, és úgy helyezzük el a rudakat, hogy 1-2 cm hely maradjon közöttük.
  7. Megkenjük a tetejüket olvasztott zsírral.
  8. Előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 45x50x3 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 19 263
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós rétes, mazsolás túrós rétes

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2013-11-21 15:37

Kedves Vioriká !
Nagyon örülök, hogy tetszik, Kívánom, hogy Nálatok is olyan sikere legyen, mint nálunk ! Érdemes más ízesítéssel is elkészíteni : nálunk a káposztás a másik nagy kedvenc.
Üdv
Sylvia

Vioriká Moiszé
Vioriká Moiszé Thu, 2013-11-21 17:13

Kedves Sylvia ,, nagy megtiszteltetés a válasza ,a családom a túrost szeretik , viszont én oda vagyok teljesen a káposztás rétesért , úgy hogy a káposztást sem fog kimaradini , de még a meggest is kiakarom próbálni ,,, nagyon köszönöm a kedvességet ,,legyen szép ésteje.,,,,,tisztelettel Viorika - Ibolya.

moncs1
moncs1 Fri, 2013-10-11 08:20

Kedves Sylvia!Nemrégen megcsináltam ezt a rétest,az egyik újságból néztem ki.Mind a négy rúd másképp sikerült.Talán a legelső volt a legfinomabb.A többinél érezhető volt a rántás.A recept nem írta,hogy pirítsam meg egy kicsit és a mennyiség is nagyobb volt.Talán ez volt a gond.Megpróbálom a Te verziódat is.Megírom milyen lett.
Üdv:Moncs

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2013-10-11 09:14

Szia moncs1 !
Nem tudom, hogy lehet, hogy a rudak között eltérés van - ahogy nekem tanították, a teljes tésztát kell megkenni a rántással, azt feltekerni és úgy szétvágni. (tehát elvileg egyforma mindegyik rúd) Egyébként a rántást szinte egyáltalán nem kell sütni: meglangyosítod a zsiradékot, akkor belekevered a lisztet, keversz rajta kb 10-et (tehát csak néhány másodpercig sütöd), és elzárod, hagyod hűlni.
Remélem, sikerülni fog ! Várom a jelentkezésed!
üdv
Sylvia

macska11
Sylvia / macska11 Tue, 2013-10-08 18:15

Szia ! Örülök, hogy tetszik, engem is rögtön elvarázsolt - főleg hogy én kóstolhattam is :-)

973
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 csipet
tejföl 2 dl
mangalica zsír 7 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
tehéntúró 75 dkg
porcukor 25 dkg
vaj 8 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 1 db
tejföl 2 ek
búzadara 4 evőkanál
mazsola 5 dkg
mangalica zsír 2 ek