r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes metélt bébi patiszonnal és cukkinivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Kapros-tejszínes metélt bébi patiszonnal és cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2075.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2507 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44265 micro
Összesen 1031 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7825.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1551 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    6226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2029 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1214 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2621 micro
  • Kolin:
    1131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7520 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132794 micro
Összesen 3092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A kicsit vastagabb cukkinit, és patiszont karikázzuk fel.
  2. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és pároljuk üvegesre.
  3. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a patiszont, a cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott kaporral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd öntsük fel a borral.
  4. Ezután félig fedjük le a serpenyőt, pároljuk a patiszont és a cukkinit roppanósra, majd öntsük fel a főzőkrémmel, és addig pároljuk tovább, míg a szaft kissé besűrűsödik.
  5. Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a tejszínes-szószos zöldségekhez. Ezután óvatosan forgassuk, keverjük össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
  6. Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet a buggyantott tojáshoz, majd öntsünk bele egy evőkanál ecetet.
  7. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízben, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)
  8. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
  9. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. (Én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön)
  10. Tálaláskor szedjük az elkészült tésztát tányérba, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 601
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek