Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás sztrapacska 2.

Káposztás sztrapacska 2.
Káposztás sztrapacska 2.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet egy tv műsorban láttam.
Bármilyen apróra vágott (akár maradék) húsféleséggel is lehet gazdagítani.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlok hozzá, például Sike Olaszrizlinget.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforralunk egy nagy edényben vizet. Ha felforrt, alaposan megsózzuk.
  2. Lereszeljük a meghámozott burgonyákat, majd jól ki csavarjuk. Alaposan elkeverjük a liszttel, tojásokkal, sóval és annyi vízzel, amennyivel közepesen kemény masszát kapunk.
  3. Galuskaszaggató segítségével forrásban lévő vízbe adagoljuk. Néhány perc alatt készre főzzük. (Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mikor kész, kóstoljuk meg. Ne főzzük túl!)
  4. Ha elkészült, leszűrjük, majd hideg vízzel teljesen leöblítjük.
  5. Felaprítjuk apróra a hagymát, melyet kevés olajon a kockázott baconnal együtt megpárolunk.
  6. Kis négyzetekre vágjuk a káposztát, melyet olajon  ¾ puhára párolunk (egy picit maradhat roppanós). Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A kifőtt sztrapacskát összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, baconos hagymával, pirított káposztával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 797
elküldve: 1
receptkönyvben: 254
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Keca

Mióta szakács: 2009.10.11.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós-káposztás burgonyagaluska, baconös-káposztás sztrapacska

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NOEMISERES
NOEMISERES Sun, 2012-12-09 13:52

EN A TEGNAP CSINALTAM SAVANYU APROKAPOSZTAVAL,NAGYON FINOM.AMUGY EN IS TOJASSAL CSINALOM..A NAGYMAMAM RECEPTJE.

Perzsike
Perzsike Fri, 2012-12-07 12:31

Tojás nélkül készítem, nemcsavarom ki a krumpli levét. Annyi liszttel dolgozom el, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény. (lazább mint a nokedli) próbaképpen egy kis kanállal a fővő vízbe teszek, és ha nem fő széjjel, akkor mehet a nokedli szaggatóval. Savanyú káposztával is fincsi. A káposztát meg kell párolni, és borsozni ízlés szerint. Finom még a pirított pirospaprikával ízesített hagymás zsírral vagy olajjal. Másnap egy kicsit felpirítva mennyei élvezet.

Hallenback
Keca / Hallenback Fri, 2012-12-07 14:04

Te akkor már egy más recept alapján készíted...ami nem baj. Nekem ez egy régi forma, azóta már én is másként csinálom.

Perzsike
Perzsike Fri, 2012-12-07 14:25

Az elkészítésnek ezt a formáját még a Nagymamámtól tanultam. Neki nem volt recept gyűjteménye, a fejében tárolt mindent.

Aurélia
Aurélia / Aurélia Wed, 2011-11-30 12:43

Úgy tudom, hogy a szlovákoknál sztrapacska elnevezés alatt kizárólag a káposztásat értik. A juhtúrós sztrapi elnevezése náluk brindzás haluska. A kettőt véletlenül se keverik össze. Elnevezésben sem, és abban sem, amit a krumplis nokedlire raknak. :-)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-10-28 21:06

Nahát én kipróbáltam, mert pont volt pirított káposztám, amikor sztrapacskát főztem, és kíváncsi voltam milyen így, mert még sosem ettem káposztásan sztrapacskát, bár már olvasás közben is volt egy olyan gyanúm, hogy a káposzta és a tejföl kergetőzni fog a hasamban. Hát...hogy is mondjam csak...hamar kiűzték egymást. Asszem inkább maradok a káposzta nélküli verziónál. :-)

pletyka571
pletyka571 Tue, 2010-12-28 18:56

Én úgy készítem,hogy a szalonnával lepirított káposztára rárakom aki főzött sztrapacskát egy tepsibe ráöntök tejfölt és egy kicsit megsütöm.Sose elég.

1116
burgonya 0.5 kg
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
káposzta 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
bacon 30 dkg
juhtúró 20 dkg
tejföl 1.5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint