r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kozák Brigitta
Káposztás pogácsa 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1192 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4768 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1192 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7140.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    4582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 4768 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A frisskáposztát lereszeljük, besózzuk, majd félórán át állni hagyjuk.
  2. Fél óra elteltével kicsavarjuk azt, majd kevés olajon odatesszük párolódni. Ugyanúgy kell eljárnunk, mintha káposztás tésztát szeretnénk készíteni. Mikor a káposzta megpárolódott (ami kb. 15-20 perc alacsony lángon) hagyjuk kihűlni.
  3. Az élesztőt, 1 kk cukorral a meglangyosított tejben felfutatjuk.
  4. Miután minden alapanyag előkészítésével elkészültünk, egy nagy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat: liszt, só, tejföl, zsír, élesztő, káposzta. Ízlés szerint borsozhatjuk. Ezután alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Én egy sima nylon zacskóba húzom a tálat, ügyelve arra, hogy a zacskó alatt hagyjak helyet az időközben megkelő tésztának.
  5. Másnap reggel, lisztezett gyúródeszkán másfél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk azt.
  6. Tetejét felvert tojással megkenjük.
  7. Közepes lángon kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 72594
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás pogácsa 4.
Kozák Brigitta 15 recept

Egy pohár bor mellé nagyon finom vendégváró falat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek