Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pelmenyi

Pelmenyi
Pelmenyi
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta a kedvenc ételem, én darált csirkemellel szoktam tölteni A pelmenyit tölthetjük zöldségekkel, sajttal, hallal.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót összegyúrjuk. Laza tésztát kell kapnunk.
  2. A tésztát 30 percig konyha kendő alatt pihentetjük.
  3. Míg a tészta pihen, előkészitjük a húst. Egy vöröshagymát lereszelünk, összegyúrjuk a hússal, borsozzuk és sózzuk.
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kivágjuk.
  5. A kapott tésztakorongra helyezzük a tölteléket, félbe hajtjuk, a széleit vizes ujjal jól összenyomkodjuk, végül a forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  6. Mikor kifőtt, 2 ek vajat rakunk rá, ecetesen és borsozva tálaljuk.
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 902
elküldve: 5
receptkönyvben: 330
elkészítve: 7/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos tészta, töltött tészta, darált húsos tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malmsteen11
malmsteen11 Mon, 2015-01-05 18:20

Nem akarok senkit sem megsérteni. Én sosem voltam válogatós, általában megeszek mindent, egy-két kivétellel. Megcsináltam ezt a kaját, de olyan szinten felfordult a gyomrom tőle. Próbáltam ecettel enni meg vajjal. Borzasztó. Majd másnap tejföllel. A tejföl miatt valamivel jobb, de az is a tejföl javára írható. A kinézete sem egy látványos, és melós töltögetni.

alfarabi
alfarabi Fri, 2014-04-04 19:37

Sziasztok! Ma kipróbáltam a receptet, írtam egy kis segítséget olyanoknak, akik hozzám hasonlóan albérletesek és korlátozottak a készítéshez az eszközeik.

Útmutató a házi pelmenyi elkészítéséhez
1.) lelkesen ballagjunk ki a konyhánkba, fülünkben a legmotiválóbb edző zenénkkel
2.) boldogan készítsük el a tésztához valókat
3.) döbbenjünk meg, hogy nincs meg a tésztagyúró tál
4.) átkozódva hozzuk ki a lakótárs szobájából és mossuk ki a popcornt belőle
5.) mivel nincs pogácsaszaggatónk, a receptnek megfelelően keressünk egy 6 cm átmérőjű bögrét szaggatáshoz. ami véletlenül épp a lakótárs kedvenc kávébögréje lesz.
6.) tésztagyúrás közben átkozzunk el mindenkit, akit valaha ismertünk vagy meg készülünk ismerni
7.) csodálkozzunk rá, hogy a 2decisnek hitt bögrénk valójában 2,5 decis, és a tészta így soha nem fog összeállni tésztává. kétségbeesve adjunk hozzá még lisztet.
8.) most, hogy az eredeti tervhez képest kétszer annyi tésztánk van, örüljünk, amiért az eredeti tervhez képest kétszer annyi húst sózott ránk tegnap a hentes, és álljunk neki a darált húsok összegyúrásának
9.) csodálkozzunk rá, hogy csak egy keverőtál volt és abban épp a tészta van
10.) vegyünk elő egy lábost, ami mostantól keverőtál no.2
11.) időnként youtubeon ellenőrizzük a munkánkat, és kapjunk sokkot, amiért ott teljesen máshogy csinálják, mint mi
12.) itt az idő rádöbbenni, hogy még mindig nincs itthon nyújtófa, és kivételesen üres borosüveg sincs alternatívaként. lopjuk el szeretett lakótársunk egy sörét és kezdjük el meginni, így előkészítve a nyújtófát
13.) hagymareszelés közben érezzük át a 21. század csodáját: kontaktlencsében nem ríkat meg minket a hagyma, legfeljebb a gondolat, hogy még mindig csak félúton állunk a kajával
14.) hagymareszelés közben átkozzunk el mindenkit, akit valaha ismertünk vagy meg készülünk ismerni, amiért lereszeltük a fél kezünket is
15.) most, hogy kész a húskeverék, vegyük elő a tésztát. a nyújtófa még nincs kész, de ideje rájönnünk, hogy nyújtódeszkánk sincs. kezdjünk el asztalt mosni.
16.) most, hogy lett nyújtófánk, mossuk át és álljunk neki tésztát nyújtani
17.) amikor már csak 2 cm vastag a tésztánk, mérjük le mérőszalaggal, hátha igazából 1-2mm, mint ahogy a recept írja. szomorodjunk el és nyújtsunk tovább.
18.) amikor elfogyott a hely az asztalon és a tészta kb 4-5 mmes, álljunk neki szaggatni a lakótárs bögréjével
19.) mikor megpróbáljuk a korongokat megtölteni tésztával, átkozzunk el szokás szerint mindenkit amiért a korongok teljesen elvesztik korong-formájukat
20.) most, hogy lassan hazaér szívünk választottja, aki azt hiszi, finom, kész ételre fog érkezni, lett plusz két dolgos kezünk aki szenvedhet a töltéssel amíg mi szaggatunk
21.) a tésztabucira nyomjuk rá a tenyerünket, és kiáltsuk: "WILSON!"
22.) az első adag betöltött pelmenyiket csavarjuk két réteg fóliába, mert úgyis túl sok lett. mehet a mélyhűtőbe későbbi fogyasztásra
22/a.) (a fóliába csavarás olyan, mintha bubifóliát gyártanánk)
23.) a 12 adagot próbáljuk meg valahogy tárolni, két adagot főzzünk meg forró vízben 10 perc alatt
24.) tálaljuk tejföllel, vajjal és a könnyeinkkel.
Jó étvágyat kívánok!

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Sat, 2012-12-08 00:25

Nagyon guszta a kép és a recept, szeretném elkészíteni. Olasz töltött tésztákat persze már ettem, de orosz és ukrán ételekben nem vagyok jártas ezért kérdezem meg, mit jelent hogy ecetesen tálalva? Kifőzöm, leszűröm, vajban megforgatom, megborsozom. Aztán ecetet öntök rá? Leírnád kérlek milyen fajtát és mennyit? Köszönöm.

t.emese
t.emese Mon, 2012-11-12 10:51

marica1985 De, lehet kapni, 1 Eurós boltokban, műanyag rácsot lehet kapni "ravioli készítő" néven.

marica1985
marica1985 Fri, 2012-10-19 11:20

lehet kapni pelmenye szagató rácsot , láttam beregszászban, de nem vettem..na ha majd egyszer eljutok veszek!
Itthon nem lehet kapni?

sonce85
Sonce / sonce85 Thu, 2012-07-12 14:40

Kedves Sünike!

Várom nagyon a receptjeidet,imádom a pelmenyit és minden orosz és ukrán ételt.

mancanyu
mancanyu / mancanyu Tue, 2012-03-13 21:11

Egyszer voltam Kárpátalján..ott kóstoltam. Isteni finom. Elkészítem. amint ráérek. Köszönöm a receptet!!!

Damilli
Damilli / Damilli Tue, 2012-03-13 09:55

Szia!
Nagyon guszta! Az ukrán származásomra tekintettel ez az egyik kedvencünk.
Leszja

403
finomliszt 4 bögre
tej 4 dl
1 kávéskanál
tojás 2 db
darált pulykahús 400 g
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
vaj 2 ek
ecet 1 kk