r
Nosalty Logó

Kakukkfüves vajban sült sütőtök

NS
Kakukkfüves vajban sült sütőtök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
11.4g
Fehérje
75.2g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
593.1g
Víz
76.2g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2484 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Kolin:
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    5257 micro
  • β-karotin
    26739 micro
  • β-crypt
    21867 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Kolin:
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4531.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    906 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    300.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    2372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14131 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    564 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    21026 micro
  • β-karotin
    106955 micro
  • β-crypt
    87469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2484 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Kolin:
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    3169 micro
  • β-crypt
    2592 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A sütőtököt hosszában félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, meghámozzuk, majd ismét hosszában elfelezzük és végül keresztben 1 cm széles szeletekre vágjuk.
  2. A vajat - egy akkora edényben, hogy a sütőtök elférjen benne - felolvasztjuk, és kisütjük benne a szalonna csíkokat. A pörcöt kivesszük.
  3. A sütőtök szeleteket a vajon elkezdjük sütni, meghintjük a felszeletelt pepperóni paprikával.
  4. A kakukkfű ágakról lehúzzuk a leveleket és kétharmad részét a sütőtökre szórjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. A sütőtök szeleteket sütés közben egy kanállal forgassuk, keverjük, hogy egyenletesen süljenek. Kb. 10-12 perc alatt megpuhulnak a tökszeletek, ekkor felöntjük pezsgővel és rázogatva az edényt, hagyjuk hogy a pezsgő lesüljön és mázat képezzen.
  6. A maradék kakukkfűvel megszórva tálaljuk. Aki szereti, a szalonna pörcöt is rászórhatja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Az ősz beálltával az élelmiszer boltokban piacokon megjelent a sütőtök több fajtája. Változatosan elkészíthetjük levesnek, köretnek, főételnek, desszertnek. Most egy kakukkfüves, vajban sült változatot készítettem, amellyel gazdagíthatjuk a húsokhoz kínált köreteket, de önálló ételként is fogyaszthatjuk.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...