Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaspecsenye

Kakaspecsenye
Kakaspecsenye
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges ünnepi étel, nagyon finom ízek és zamatok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Zománcos kacsasütőtálat használtam.

  1. A kakas két combját kettévágjuk,  a mellét feldaraboljuk, majd a húsdarabokat a két szárnyával együtt sózzuk, borsózzuk, majd lisztben megforgatjuk. 
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsdarabokat elősütjük benne.
  3. A sült hús darabokat átrakjuk a pecsenyetálba, köré rakjuk a répát és a vöröshagymát.
  4. A maradék pecsenyeszafthoz vajat adunk, felolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kicsit átpirítjuk, felöntjük a borral, borecettel, kiforraljuk, és a húsra öntjük, kakukkfűvel megszórjuk, és utána fűszerezzük.
  5. Lefedve előmelegített sütőben puhára pároljuk. Az időtartam attól függ, hogy a kakas milyen öreg volt. Köret: apró burgonyalángos vagy burgonyafánk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1760 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 412
elküldve: 6
receptkönyvben: 84
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pecsenye kakasból, kakassült, vörösboros paradicsomos kacsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-02 12:53

De örülök ennek a receptnek!!
Épp az utolsó napjait éli az egyik csodás kakasunk, ( kissé durva a tyúkokkal és seprűvel közlekedünk a tojásokat beszedni! :-( ) -és azt hiszem, hogy ettől szebb és finomabb vég nem is érheti őkegyelmét! :-))
Mentve, a jövő hétvégén ez lesz a fincsi ebédünk.:-)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-03 12:12

Kedves katharosz!

Ez nyugtat meg, hogy finom étel lesz belőle, mert egyébként gyönyörű, és úgy tud kukorékolni, - de ha kedve van hozzá, éjfélkor is, szomszédok nem kis örömére...:-(
Tavaly márciusban vettük, előneveltként. Sokáig kell főnie, tudom..:-))
Szép vasárnapot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-04 23:01

Jaj nem!!! :-)
Úgyis ez lett volna a sorsa, a tyúkok se bírják már, és őszintén eléggé vad,...az a jó neki, hogy ilyen finomságként fogja végezni! :-))

954
kakas 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
vaj 1 ek
sűrített paradicsom 100 g
babérlevél 2 db
száraz vörösbor 2.5 dl
vörösborecet 2 ek
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
kakukkfű 0 ízlés szerint