r
Nosalty Logó

Kakaós-mogyorókrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Kakaós-mogyorókrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Összesen 1099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Összesen 13172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    640.3 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13576.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    4379 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1019 mg
  • Foszfor
    4718 mg
  • Nátrium
    3100 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1694.9 g
  • Cukor
    978 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 13172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. A süti alját és tetejét külön sütjük meg. Így a tészta hozzávalóit felezzük. A cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Puha margarint használunk. Ezt a szobahőmérsékletű tejjel felváltva adagoljuk a tésztához.
  3. Jól összedolgozzuk, majd sütőpapíros tepsiben sütjük tűpróbáig 160-170 fokon. Ezt a folyamatot megismételjük.
  4. Magunk elé vesszük az egyik tésztalapot. Rákenjük a kakaós krémet. Ezután a nutellás krém jön. Ráhelyezzük a másik tésztalapot.

A krém hozzávalói

  1. A krémhez a pudingport és a lisztet elvegyítjük, kevés tejet öntünk hozzá, és csomómentesre kikeverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük főni, és amíg hideg, hozzákeverjük a pudingporos masszát, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (én szoktam folpackot simítani a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, de számolni kell vele, hogy így lassabban hűl). Kihűtjük.
  3. A cukrot daráljuk, majd a margarint és a porcukrot kikeverjük fehéredésig. Ezt a krémet hozzákeverjük a kihűlt krémhez, és jól eldolgozzuk egymásban a pudingporos és a margarinos krémet.
  4. Kétfelé vesszük a kész krémet. Az egyikbe megy a kakaópor, a másikba a nutella. Kóstoljuk meg a kakaós krémet. Ha nem elég édes, porcukorral keverjük még ki (én folyékony édesítőt használtam).

A tetejére

  1. Érdemes valamilyen nedvesebb krémmel, habbal bevonni a tetejét, hogy ne szikkadjon. Kicsit kispórolhatunk mindkét krémből, amiket összekeverünk, és ezt tesszük rá, vagy csak tejszínhabot, de akár mehet mindkettő is.... úgy még fantasztikusabb lesz az ízharmónia!! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-mogyorókrémes szelet
SweetSzenilla 57 recept

Nagyon szeretjük a krémes sütiket. Főleg amiben mogyorókrém van. A tetejére érdemes valamilyen nedves krémet rakni. Ez lehet tejszínhab vagy a krémből meghagyni egy kis mennyiséget, mert így akkor tovább friss marad a teteje. Bár nálunk nem várja meg a szikkadást. Mutatós, egyszerű és nagyon finom.  :)

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek