r
Nosalty Logó

Kakaós foszlós-csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kakaós foszlós-csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3911.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 3548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összeforgatjuk a réteslisztet, sima lisztet, porcukrot és a sót.
  3. Majd egy tálban hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az élesztős tejet, és fokozatosan adagolva a tejszínt és a tejet, tésztát dagasztunk (akkor jó, ha egybe áll).
  4. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe gyúrunk 3 ek kakaóport és 2 ek tejet.
  5. Ezután letakarva a duplájára kelesztjük.
  6. Ha megkelt, mindkét tésztánkat újból elfelezzük.
  7. Kinyújtjuk a sárga tésztánkat, félretesszük, majd a kakaósat is kinyújtjuk. Ezután a sárga lapra tesszük a kakaósat, és a sodrófával kicsit átgyúrjuk, végül feltekerjük, mint a bejglit szokás.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  9. A másikkal ugyanígy járunk el, letakarva bő egy órát pihentetjük, ezután megkenjük a tojásos tejjel, hústűvel néhány helyen megszurkáljuk.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18641
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 08.

Ajánló

Tipp: a dagasztást kenyérsütőgéppel is végezhetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós foszlós-csíkos kalács
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, dekoratív kalács, reggelihez vagy uzsonnához.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?