r
Nosalty Logó

Kajszibarackos mascarponés túrókrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Kajszibarackos mascarponés túrókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Túrókrémhez

Gyümölcsraguhoz

Összesen 311 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Túrókrémhez

Gyümölcsraguhoz

Összesen 1243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Túrókrémhez

Gyümölcsraguhoz

Összesen 134 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 311 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415.1 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5276 micro
  • β-crypt
    486 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Túrókrémhez

Gyümölcsraguhoz

Elkészítés

Túrókrémhez

  1. Kettévágjuk a barackokat, a magokat kivesszük a közepéből.
  2. Serpenyőbe belekanalazzuk a fenyőmézet, hagyjuk egy picit habzani.
  3. Bazsalikomot teszünk hozzá, belerakjuk a barackokat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezzel kész a gyümölcsragu.
  4. A túrót lereszeljük, majd villával áttörjük, utána hozzáadjuk a mascarponet, cukrot és a maradék finomra aprított bazsalikomot.
  5. Pohárban tálaljuk: egy réteg túrókrém, egy réteg gyümölcspüré és arra egy kis zabkekszet tördelünk, majd ezt ismételjük. Mentával vagy bazsalikommal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3799
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyáron nincs is frissítőbb és könnyebb étel, mint egy hűsítő túrókrém. Sok fajtája ismert: van kézműves, gyümölcsös, édes és savanyú is. Megvásárolhatjuk a boltban, a piacon, de akár házilag is könnyen elkészíthetjük. Bármilyen gyümölccsel, joghurttal, müzlivel és finomsággal bátran ízesíthető és még jégkrémként is fogyasztható! Íme egy remek példa, hogy pár perc alatt hogyan is készíthetünk egészséges finomságot a családnak! www.siogyumolcs.hu

Hozzászólások

Hozzávalók

Túrókrémhez

Gyümölcsraguhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?