r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyás sárgatúró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Aszalt áfonyás sárgatúró
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Aszalt áfonyás sárgatúró

Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Aszalt áfonyás sárgatúró

Összesen 1947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Aszalt áfonyás sárgatúró

Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 107 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Aszalt áfonyás sárgatúró

Elkészítés

Aszalt áfonyás sárgatúró

  1. Tegyük fel egy fazékban takarék lángon melegedni a tejet, hogy ne égjen le az alja. Szórjuk bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Folyamatos kevergetés közben melegítsük fel 80°C-ig, majd adjuk hozzá az aszalt áfonyát is (opcionális).
  2. A tojásokat üssük fel, és keverjük ki homogénre. Majd lassan csurgassuk a forró tejhez miközben kavargatjuk.
  3. Főzzük lassan, folyamatos kavargatás közben a sárgatúrót, amíg szépen elválik a savó, és túrós állaga lesz.
  4. Egy szűrőt béleljünk ki gézzel, és szedjük át lecsepegni. Csomagoljuk be, és kezdjük el jó szorosan megtekerni, s közben óvatosan nyomkodjuk ki belőle a savót, mivel még ilyenkor nagyon forró. Igyekezzünk minél jobban kipréselni.
  5. Kössük meg a batyut, és lógassuk fel egy tál fölé 1-2 óra lecsöpögni. Ezután tegyük a hűtőbe min 4. órára dermedni.
  6. Amikor teljesen kihűlt felszeletelhetjük, és tálalhatjuk a húsvéti ételek mellé. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5496
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgatúró egy hagyományos húsvéti ételkülönlegesség, ami a színét és állagát a tejnek és tojásnak köszönheti. Édes verziója készülhet natúr is, de aszalt gyümölcsökkel is jól harmonizál, mint pl. a vörös áfonyával, vagy mazsolával. Kínáljuk a húsvéti asztalon a főtt sonka, kolbász és kalács mellé.

Hozzávalók

Aszalt áfonyás sárgatúró

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!