r
Nosalty Logó

Kadhai fried pulao

Mango
Kadhai fried pulao
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

561
Kalória
11.1g
Fehérje
111.6g
Szénhidrát
7g
Zsír
407g
Víz
-
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    446.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1628.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1320 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3731 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. Ha pergős rizst szeretnénk, akkor nagyon alaposan, sokáig kell mosni, öblíteni a rizst, hiszen a keményítő miatt fognak összetapadni a szemek. Addig kell mosni, amíg teljesen tiszta vizet tudunk leönteni róla.
  2. Dupla mennyiségű, sós vízben feltesszük főni. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a víz. Ha megpuhult a rizs, és az összes vizet felszívta, elzárjuk a gázt, és fedő alatt pihentetjük 5 percig. Ezután fedő nélkül hagyjuk hűlni, miközben villával néhányszor újra és újra átkeverjük, így biztosan nem tapadnak össze a szemek.
  3. A felhasználni kívánt zöldségféléket felaprítjuk, majd egy mélyebb serpenyőben (amibe belefér majd a már elkészített rizs is) olajat hevítünk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ízlés szerint megsózzuk. Nagy lángon pirítjuk. A zöldségek kevés levet fognak ereszteni. (Ha olyan zöldségfélét használunk, amelynek több idő kell, akkor fedő alatt, alacsony lángon pároljuk, amíg megpuhul.) Ha ez elpárolog a serpenyőből, hozzáadjuk a fűszereket, és tovább pirítjuk. Ellenőrizzük a só és fűszerek mennyiségét, ha szükséges, pótoljuk. Ha nem szeretjük csípősen, akkor a chilli elhagyható.
  5. Ha megpuhultak a zöldségfélék, hozzáadjuk a főtt rizst, és óvatosan összekeverjük. Elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk hűlni egy kicsit.
  6. Tetején friss korianderrel, raitával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p

Kadhai fried pulao vagy tawa pulao, egy közismert pakisztáni, punjabi, gyorsan elkészíthető zöldséges rizs étel. Eredetileg tawa-n, egy perem nélküli lapos serpenyőn készül az étel, amelyen a chapatit is szoktak sütni, de én jobb szeretem mély serpenyőben készíteni, így biztosan helyükön maradnak a dolgok kavargatás közben is. :) Ezt a receptet is sógornőmtől tanultam Pakisztánban, és általában akkor készítem, ha összegyűlnek a hűtőben a kissé fonnyadt, jobb sorsra érdemes zöldségfélék. Bármilyen zöldségfélével, gombával, zöldbabbal, apróra vágott spenóttal, karfiollal, répával, káposztával stb, elkészíthetjük, csak a fűszerek állandók. Bármilyen rizzsel elkészíthető, eredetileg mindenhol basmati rizzsel készül. Raitaval tálaljuk.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek