Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsazsíros pogácsa

Kacsazsíros pogácsa
Kacsazsíros pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újítani szerettem volna, kacsazsírt használtam margarin helyett, amitől még finomabbá vált a pogácsa tésztája és észrevettem, hogy tovább is marad puha. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

ajánlat

Csülkös bableveshez nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, beletesszük a tojást, a kacsazsírt és a felfuttatott élesztőt.
  2. Összedolgozzuk az alapanyagokat.
  3. Meleg helyen 20 percig kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és kicsi pogácsákat szaggatunk.
  5. Tejfölös tojással megkenjük a tetejüket, majd szezámmagot és sajtot szórunk rá.
  6. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  7. 20 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 911
elküldve: 3
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágika

Mióta szakács: 2009.11.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sokáig friss pogácsa, szezámmagos-sajtos pogácsa kacsazsírral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofipipi
zsofipipi Mon, 2013-02-04 17:37

Szia Ági!
Mivel az egyik ebédből maradt rengeteg kacsazsírom, gondoltam a megcsinálom a receptedet. Nagyon szép lett nekem is. Viszont a tészát majd 1,5 óráig kelesztettem (mivel 20 perc után semmi nem történt vele) és alíg kelt meg. Amúgy egy nagyon jó dolgozható tésztát kaptam, csak hiányoltam a kelt tészta könnyedségét, lágyságát. Megsütöttem és nagyon ízletes lett, viszont nekünk elég száraz lett, porlott az egész. Nem tudom mit rontottam el, de azt hiszem a keléssel volt valami próbléma, pedig porélesztővel csináltam, amire elvileg azt mondják, hogy 99%-ban sikeres. Nincs valami ötleted ?

448
finomliszt 40 dkg
2 tk
tojás 2 db
kacsazsír 3 ek
élesztő 20 g
cukor 1 csipet
tej 1 dl
tejföl 2 ek
tojás 1 db
tejföl 1 ek
szezámmag 2 ek
sajt 10 dkg