r
Nosalty Logó

Kacsazsíros pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kacsazsíros pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 383 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 2291 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 250 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 383 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9061.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    6250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 2291 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, beletesszük a tojást, a kacsazsírt és a felfuttatott élesztőt.
  2. Összedolgozzuk az alapanyagokat.
  3. Meleg helyen 20 percig kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és kicsi pogácsákat szaggatunk.
  5. Tejfölös tojással megkenjük a tetejüket, majd szezámmagot és sajtot szórunk rá.
  6. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  7. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 22075
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 25.

Ajánló

Csülkös bableveshez nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Újítani szerettem volna, kacsazsírt használtam margarin helyett, amitől még finomabbá vált a pogácsa tésztája és észrevettem, hogy tovább is marad puha. Ajánlom mindenkinek!

Hozzászólások (1)

zsofipipi

Szia Ági! Mivel az egyik ebédb?l maradt rengeteg kacsazsírom, gondoltam a megcsinálom a receptedet. Nagyon szép lett nekem is. Viszont a tészát majd 1,5 óráig kelesztettem (mivel 20 perc után semmi nem történt vele) és alíg kelt meg. Amúgy egy nagyon jó dolgozható tésztát kaptam, csak hiányoltam a kelt tészta könnyedségét, lágyságát. Megsütöttem és nagyon ízletes lett, viszont nekünk elég száraz lett, porlott az egész. Nem tudom mit rontottam el, de azt hiszem a keléssel volt valami próbléma, pedig poréleszt?vel csináltam, amire elvileg azt mondják, hogy 99%-ban sikeres. Nincs valami ötleted ?

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek