r
Nosalty Logó

Kacsamell steak szilvás párolt káposztával

NS
Kacsamell steak szilvás párolt káposztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

773
Kalória
75.6g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
436.3g
Víz
338.1g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
24.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    872.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
  2. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
  3. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
  4. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
  5. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
  6. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Bár minden a libáról szólt a Márton napi hétvégén, én mégis inkább a kacsát választottam. Na jó, a libatepertőnek és a libamájnak sosem tudnék ellenállni, de a többi része engem nem hoz lázba. Kísérőnek a fehérkáposztára esett a választásom, amit aszaltszilvával pikánsabbá tettem. 

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Sütőtökös pulykanyárs

Nem kell, hogy a nyársak csak a nyárról szóljanak, könnyedén elkészíthetjük őket grill helyett a sütőkben is. A pulyka az ősz egyik szezonális alapanyaga, sütőtökkel és rozmaringgal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek