r
Nosalty Logó

Ropogós kacsacomb Palanett konyhájából

NS
Ropogós kacsacomb Palanett konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

740
Kalória
21.1g
Fehérje
2.5g
Szénhidrát
71g
Zsír
92.8g
Víz
136.8g
Koleszterin
606.9mg
Élelmi rost
54mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

  1. A húst lemossuk, beirdaljuk, és fűszerezés után néhány órát hűtőben állni hagyjuk. Egy tepsit kizsírozunk, belefektetjük a combokat, szalonnát, hagymát teszünk mellé, a tetejére rakjuk a rozmaring ágat, és egy kevés vizet öntünk alá.
  2. Fólia alatt 90 percig pároljuk. Kb. ennyi idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon. Menet közben időnként locsolgassuk meg a saját zsírjával!
  3. Ezután levesszük a fóliát, rázúzzuk a fokhagymát, amit előzőleg kikevertünk a sültes zsírral, mmm … mennyei illata van!
  4. Fólia nélkül további 20 percig pirítjuk, hogy szép piros és ropogós legyen.
  5. Aszalt szilvás párolt káposztával tálaltam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy nagyon karakán, határozott ízvilágú és egyszerűen elkészíthető sült készült a minap nálunk, ami természetesen látványra sem utolsó. ;) Kacsacombot sütöttünk, méghozzá olyan jó fűszereset, zsírosat és ragacsosan cuppogósat! Megvan nektek is, ugye? ;) Nagyon szeretem!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek