r
Nosalty Logó

Juhtúrós töltött pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Juhtúrós töltött pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3648 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 455 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3648 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Férj a burgonyát megpucolja, enyhén sós vízben megfőzi. Majd a krumplitörővel áttöri. Ezután a juhtúrót alaposan összedolgozza sóval, 5 dkg vajjal, 1 tojás sárgájával és az áttört főtt burgonyával, kihűti.
  2. A Feleség a lisztet nagyobb tálba átszitálja. Kisebb tálkába tesz belőle két evőkanálnyit, belemorzsolja az élesztőt, hozzáadja a cukrot, 1 dl tejet, összekeveri, és langyos helyen addig keleszti (kb. 15 perc), amíg a tetején a liszt repedezni kezd. Ezután ezt a liszt közepébe nyomott kis mélyedésbe önti. Sima tésztává összedolgozza a 10 dkg olvasztott vajjal, tejjel, tojássárgájával meg egy kis sóval. A tálat tiszta konyharuhával letakarja, és langyos helyen kb. 1 óra hosszáig duplájára keleszti.
  3. A Férj a nyújtódeszkát finoman meglisztezi. Majd a lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtja a pogácsatésztát, pogácsaszaggatóval (5 cm átmérőjű) kiszaggatja a pogácsákat, a közepükbe mélyedést nyom, és még 10-15 percig keleszti a tésztát.
  4. Ezután a Feleség a pogácsákba tölti a juhtúrós tölteléket, kicsit megsodorja, majd a kikent sütőlemezre nem túl szorosan egymás mellé teszi a pogácsákat.
  5. A Férj a sütőt előmelegíti. Majd a sütőlemezt a tűzhelybe teszi, és a pogácsákat előmelegített forró sütőben, közepesnél nagyobb lángon (kb. 20 perc alatt) megsüti. Az illatán és színén látja, amikor kész. A megsült pogácsákat a sütőlemezzel kiveszi, és a pogácsákat kosárkába teszi.
  6. A Feleség a sütés után kis időre letakarja a megsült pogácsákat egy tiszta konyharuhával.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 44427
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 27.

Ajánló

 A Férj Tokaji Furmintot, a Feleség Tokaji édes Szamorodnit kortyolgat hozzá.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Juhtúrós töltött pogácsa
Mártika és Feri 107 recept

Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár receptje (fiatal és még fiatalabb házaspároknak). Amint a recept eredeti címében is olvasható „fiatal és még fiatalabb házaspároknak” készült a receptünk. Ezzel is szerettük volna a fiatal és természetesen a szépkorúakat is a közös sütés, főzés örömével megajándékozni. A receptünk (saját recept) a 15. Nemzetközi Bor és Pezsgőfesztivál Pogácsa receptversenyén a www.mindmegette.hu különdíját nyerte el. Receptünk megjelent a Vidék íze című receptújság május havi számában „Vegyespáros sodrófával” című cikkben a mellékelt fotóval.  

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Ilyen jópofa receptet még életemben nem olvastam! Gratulálok hozzá! Megmutattam a férjemnek is, el fogjuk készíteni:-).

Mártika és Feri

Kedves Böbe! Örülök, hogy tetszik a recept. Elkészítéséhez, kellemes hangulatot, a pogácsákhoz jó étvágyat kívánunk! Üdvözlettel: Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár Nyírtelek

Törölt felhasználó

azt szeretném kérdezni, hogy a borsot a töltelékbe vagy a tésztába kell tenni? köszönöm

Mártika és Feri

Kedves Duó! A pogácsatésztába szoktunk tenni borsot. aki szereti édesnemes pirospaprikát is tehet a pogácsatésztába. Benke Laci bácsi szerint "nyugodtan f?szerezhetjük a pogácsatésztát, hiszen általában borkorcsolyaként fogyasztjuk. Jobban csúszik hozzá a finom magyar bor." Üdvözlettel: Taksár Ferenc

Törölt felhasználó

isteni finom lett! azóta többször is megcsináltam :) Duó

Mártika és Feri

Kedves Duó! Nagyon örülök a sikerednek! További jó f?z?cskézést kívánok! Üdvözlettel: Taksár Ferenc

Törölt felhasználó

Mit jelent a leírásban, hogy egy kicsit "megsodorni" a töltelék betöltése után? Köszönettel

Mártika és Feri

Kedves Agoston Arany! Amikor a pogácsa közepébe tesszük a juhtúrót a kör alakját elveszti. Ezért, két tenyerünk között kicsit kör alakúra visszaformázzuk. Üdvözlettel: Ferenc

Törölt felhasználó

Kedves Marta es Ferenc! Nagyon szivmelengeto es kedves ez a recept. Mindenkeppen megcsinaljuk a parommal. Sajnos csak keson vettem eszre a receptjuket. Az elso adag "hagyomanyos" pogacsa mar sul, de legkozelebb biztosan elkeszitjuk. Fenomenalis lehet. Barati udvozletem a Nyirtelekieknek! :)

Mártika és Feri

Kedves Sungolyo! További kellemes sütés-f?zést kívánunk! Mártika és Feri

Chameleongirl

Szingliként is elkészíthetem?

Mártika és Feri

Kedves Chameleongirl! Természetesen. Üdvözlettel: Ferenc

Törölt felhasználó

Kedves S?t?/F?z? Házaspár! A juhtúrós töltelék maga a juhtúró? Gratulálok a szelleme recept leíráshoz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.