Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Juhtúrós pogácsa Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2257 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4394.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    3241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2257 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe keverünk 1 ek lisztet, a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk megkelni.
  2. A 30 dkg lisztbe keverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt kovászt, a juhtúrót, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és jól összegyúrjuk. Ha túl kemény lenne, kínáljuk meg 1-2 ek tejföllel. Fél óráig langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megint megkelesztjük.
  4. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 42801
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a juhtúrót (ezzel sajnos egyedül vagyok a családban), és mindent, ami abból készül. Hacsak elérhető áron és elfogadható minőségben kapható, mindig veszek magamnak. Volt itthon juhtúróm minap, hát legyen akkor juhtúrós pogácsa, gondoltam, mert azt meg mindenki szereti, hiszen a markáns és jellegzetes juhtúró íz egészen megszelídül benne.

Hozzászólások

hami

uhh nagyon jól néz ki :) biztosan elkészítem majd. Egy kérdés, lehet hogy butaság, de tehén túróval is finom lehet? köszii

Fahéj

Van egy ehhez hasonló sima túrós pogi receptem is, akkor készítsd el inkább azt. Abba is tehetsz tojássárgát, mert annak a receptjében nincs. :)

hami

Köszönöm a segítséget :)

Olaszné Anci

Kedves Fahéj ! Köszönöm, el fogom készíteni magamnak. Ugyanis nálunk is csak én szeretem a juhtúrót. Köszönöm szépen. Üdv: Anci

Fahéj

Kedves Anci! Úgy is kell! Néha magunkat is kényeztethetjük... :) Szép estét! Fahéj

Olaszné Anci

Kedves Fahéj ! Éppen most nyomtattam ki, mert a napokban elkészítem. Mivel mostanában tortákat sütöttem, a fiam mindig azt mondja: Anya süssél már valami sósat is ! Most megkapja ! Nem mondom el el?re a juhtúrós történetet. Egyébként nagyon igazad van !!!!!!!!!! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem és mind megettük. Nagyon finom, kiadós pogácsa. Köszi a receptet! (?szintén szólva ilyen finom pogit még nem sütöttem)

Fahéj

Szuper! :) Nagyon köszi, hogy megírtad. Üdv: Fahéj

Döme-Ádám

Kedves Fahéj! Megsütöttem én is ezt a nagyon finom pogit, azzal a kiegészítéssel, hogy 1 f?tt krumplit is tettem a tésztájába. A siker hatalmas volt: a kislányom, aki sem a pogácsát, sem a juhtúrót nem szereti, mikor már kb. a harmadik pogácsát tolta le a pocakjába, gyanúsan megkérdezte, "ez ugye juhtúrós"?, majd elvette a 4.-t is a tálcáról. A kutyusunk, meg ahányszor meghallotta a pogácsás doboz nyitását, azonnal kocogott a konyhába kunyerálni. Köszönöm ezt a remek receptet, biztos még sokszor el fogom készíteni!

Fahéj

Igazán nincs mit! Nagyon örülök, hogy az egész családnak elnyerte a tetszését. :) A krumpli pedig nem volt rossz ötlet bele! :) Üdv: Fahéj

Juliska mama

Annyira jó, hogy rátaláltam a receptre. Már 4-szer elkészítettem a család és vendégeim örömére. Még a gyerekeknek is ízlik, pedig nem szeretik a juhtúrót. Köszi! Meg is jelöltelek kedvenc szakácsomnak, mert tetszik a többi recepted is. Még mostanság regisztráltam, nem jöttem rá hogyan kell feltölteni. Talán segítenél? Köszi

Fahéj

Kedves Juliska! Örülök, hogy tetszik ez a receptem, meg hogy általában tetszenek a receptjeim. Jól esik ilyet olvasni. :) Feltölteni úgy tudsz, hogy rákattintasz a "Saját oldalam"-ra ott jobbra fent a neved alatt, akkor eljutsz egy olyan oldalra, ahol van egy ilyen felirat, hogy "Beküldés", arra kattintva már töltheted is fel a receptet. Várjuk! :) Üdv: Fahéj

Juliska mama

Köszi a gyors választ, én nem leszek ilyen gyors, mert nem otthon tartózkodok még két hétig, de legalább tudom a módját a feltöltésnek. Szép estét, üdv. Juliska mama

Juliska mama

Korai volt az örömöm. Több soron végignéztem a képerny?t, de nekem ezen az oldalon nincs "beküldés". Lehetséges? Bocsi, hogy ezzel zavarlak, pillanatnyilag nem tudom hogy kihez forduljak. Üdv Juliska mama

Fahéj

Semmi gond, épp van id?m. :) Az az oldalt nyisd meg, amin engem is bejelöltél "kedvenc"-nek. (Ezt különben köszi!!! ) A képed fölött van, hogy "profilom", urána receptkönyvem", mellette "receptjeim", aztán "kedvenceim", s legvégül "beküldés". Ezek egy sorban vannak majdnem a lap tetején. De ezt csak akkor tudod használni, ha szakácsnak regisztráltál be. Üdv: Fahéj

Fahéj

Most néztem, hogy nem szakácsnak regisztráltál. Ezt kell megváltoztatnod, különben nem tudsz receptet feltöléteni. Hogy ezt az esetedben hogy kell megváltoztatni, azt nem tudom. Talán írj egy e-mailt a szerkeszt?knek, szerintem segítenek majd. info@nosalty.hu a címük.

Juliska mama

Akkor éppen itt a probléma. Én nem szakácsnak regisztráltam. Gondoltam nem vagyok szakmai. Ezen már nem tudok változtatni? Tényleg aranyos vagy, hogy már eddig is segítettél. Szép napot! Üdv Juliska mama

Juliska mama

Azt hiszem megtaláltam a megoldást, ott a lehet?ség, hogy szakács leszek. Lassan már privát levelezést végzek itt. Még egyszer köszi! Juliska mama

Fahéj

Igazán nincs mit! Nem csak profi szakácsok regisztrálhatnak szakácsnak, hanem mindenki, aki szeretné megosztani a receptjeit másokkal. Én se vagyok szakács, sajnos... :)

Ollocska

Szia Fahej! Megcsinaltam, oszinten szolva nem hittem, hogy ennyire konnyu lesz a tesztaja, mert en inkabb a hajtogatott pogacsakban hiszek, es amig csinaltam nagyon nem kelegetett. De most vettem ki a sutobol az elso adagot, es tokjo. A tehenturos kerdezonek meg azt javasolom, hogy csinalja azt, amit en: mindent duplazzon meg, es az egyik adag turo az legyen juhturo a masik adag meg teherturo. Tokjo a vegeredmeny. :) ezt csinaltam, minden szuper. :) Koszonom a receptet! Ollocska

Fahéj

Szia Ollócska! Minden jó, ha tökjó a vége! :)) Örülök veled együtt. Tényleg könny? a tésztája, pedig nem hajtogatott. De én nem csípem annyira a k?kemény morzsálódós pogikat, inkább az ilyen kelt tészta jelleg?eket részesítem el?nyben. Tehát ilyen és ehhez hasonló recepteket keresek, ill. kísérletezek ki. Nálam a pogácsa mindig puhika, úgy szeretjük. Üdv: Fahéj

Ollocska

Hat igen, van akinek a pogja eleg kemenyke... azokat leprobalom 1x, aztan meg a felejtosbe a reci... de mostanaban mar ugy is valogatok, hogy azert a recin latszondjon ugy nagyjabol, h rossz nem lehet... az ilyen pogacsafeleknek fontos a sok tejtermek... gondoltam vaj,tejfol,turo van benne, rossz mar nem lehet :)

Fahéj

Ez így igaz! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahej! Rövidke otthonletem alatt megsütöttem a csaladnak, annyit ujitottam hogy kb. 5 szal medvehagymat vagtam bele, imadom a juhturot is es a medvehagymat is:) Lenyeg a lenyeg, isteni, es harman kertek a receptet, köztük potmamim es az Ö huga is, akik ugye nem kis tapasztalattal rendelkeznek a konyhaba, szoval ismet elertem a Te recepteddel, hogy dicserjenek, es hat mit mondjak, dagadt is a mellem :)) :P Köszönöm szepen, remelem a husvet jol telt:) Üdv.: Edina

Fahéj

Kedves Edina! Ez szuper! Nagyon örülök én is ilyenkor. A medvehagymától biztos még finomabb lett, jól tetted, hogy beletetted. :) A húsvét szépen telt, sonkával, sütivel, lustizással. Minden jót! Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahej, Mar tobbszor is megsutottem es mindenki imadja, egyszeruen isteni finom!

Fahéj

Ennek nagyon örülök! Úgy megennék most én is 1-2-10 darabkát... :) Üdv: Fahéj

KATKA15

Hmmm... ez nagyon finom. Nem volt juhturom, de Gorgonzola maradekom volt, amit fol akartam hasznalni. Egy baj volt vele: nagyon hamar elfogyott:) (Koszonom a nagyszeru receptet.)

Fahéj

Örülök, hogy jó lett! Hogy ?szinte legyek, gorgonzolát még sose ettem, de biztos azzal is nagyon finom. Kár, hogy nem tudom megkóstolni... :) Üdv: Fahéj

Nornora

Most végeztem a megsütésével, de máris alig van bel?le, pedig rögtön dupla adagot csináltam. Annyit variáltam, hogy fele-fele arányban rétes- és finomlisztb?l sütöttem, és raktam bele kb. 6 levél összeaprított medvehagymát is, és sajtot is szórtam a tetejére. Nagyon jó recept, köszönöm! Mentettem a receptkönyvembe. :)

Fahéj

Jól felturbóztad akkor.:-) Nagyon finom lehetett. Örülök, hogy tetszik a recept. Üdv: Fahéj

Hasznos Virág

Édesanyám mindig ilyet sütött amikor még gyerekek voltunk. Köszönöm, hogy közzé tetted mert sajnos nincs meg a receptem. Vira

Fahéj

Akkor ezentúl gyakran megsütheted, nagyon finom. Mindig jó étvágyat hozzá! Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.