Juhtúrós pogácsa Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
75g finomliszt273 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
564
Kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2257
Kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
41.6g finomliszt152 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
5.6g tojássárgája18 kcal
-
20.8g juhtúró59 kcal
-
6.9g vaj50 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
Összesen
314
Kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
564
Kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 102.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 745 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4394.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 3241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 139.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 610 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
2257
Kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
314
Kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
1 dkg élesztő
-
0.5 dl tej
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 kk só
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg juhtúró
-
5 dkg vaj
-
2 ek tejföl
Elkészítés
- A langyos tejbe keverünk 1 ek lisztet, a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk megkelni.
- A 30 dkg lisztbe keverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt kovászt, a juhtúrót, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és jól összegyúrjuk. Ha túl kemény lenne, kínáljuk meg 1-2 ek tejföllel. Fél óráig langyos helyen, letakarva kelesztjük.
- Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megint megkelesztjük.
- Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 513
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 46103
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Fahéj
288 recept
Nagyon szeretem a juhtúrót (ezzel sajnos egyedül vagyok a családban), és mindent, ami abból készül. Hacsak elérhető áron és elfogadható minőségben kapható, mindig veszek magamnak. Volt itthon juhtúróm minap, hát legyen akkor juhtúrós pogácsa, gondoltam, mert azt meg mindenki szereti, hiszen a markáns és jellegzetes juhtúró íz egészen megszelídül benne.
Hozzászólások (19)
uhh nagyon jól néz ki :) biztosan elkészítem majd. Egy kérdés, lehet hogy butaság, de tehén túróval is finom lehet? köszii
Van egy ehhez hasonló sima túrós pogi receptem is, akkor készítsd el inkább azt. Abba is tehetsz tojássárgát, mert annak a receptjében nincs. :)
Köszönöm a segítséget :)
Kedves Fahéj ! Köszönöm, el fogom készíteni magamnak. Ugyanis nálunk is csak én szeretem a juhtúrót. Köszönöm szépen. Üdv: Anci
Kedves Anci! Úgy is kell! Néha magunkat is kényeztethetjük... :) Szép estét! Fahéj
Kedves Fahéj ! Éppen most nyomtattam ki, mert a napokban elkészítem. Mivel mostanában tortákat sütöttem, a fiam mindig azt mondja: Anya süssél már valami sósat is ! Most megkapja ! Nem mondom el el?re a juhtúrós történetet. Egyébként nagyon igazad van !!!!!!!!!! Puszi: Anci
Ma megsütöttem és mind megettük. Nagyon finom, kiadós pogácsa. Köszi a receptet! (?szintén szólva ilyen finom pogit még nem sütöttem)
Szuper! :) Nagyon köszi, hogy megírtad. Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj! Megsütöttem én is ezt a nagyon finom pogit, azzal a kiegészítéssel, hogy 1 f?tt krumplit is tettem a tésztájába. A siker hatalmas volt: a kislányom, aki sem a pogácsát, sem a juhtúrót nem szereti, mikor már kb. a harmadik pogácsát tolta le a pocakjába, gyanúsan megkérdezte, "ez ugye juhtúrós"?, majd elvette a 4.-t is a tálcáról. A kutyusunk, meg ahányszor meghallotta a pogácsás doboz nyitását, azonnal kocogott a konyhába kunyerálni. Köszönöm ezt a remek receptet, biztos még sokszor el fogom készíteni!
Igazán nincs mit! Nagyon örülök, hogy az egész családnak elnyerte a tetszését. :) A krumpli pedig nem volt rossz ötlet bele! :) Üdv: Fahéj
Annyira jó, hogy rátaláltam a receptre. Már 4-szer elkészítettem a család és vendégeim örömére. Még a gyerekeknek is ízlik, pedig nem szeretik a juhtúrót. Köszi! Meg is jelöltelek kedvenc szakácsomnak, mert tetszik a többi recepted is. Még mostanság regisztráltam, nem jöttem rá hogyan kell feltölteni. Talán segítenél? Köszi
Kedves Juliska! Örülök, hogy tetszik ez a receptem, meg hogy általában tetszenek a receptjeim. Jól esik ilyet olvasni. :) Feltölteni úgy tudsz, hogy rákattintasz a "Saját oldalam"-ra ott jobbra fent a neved alatt, akkor eljutsz egy olyan oldalra, ahol van egy ilyen felirat, hogy "Beküldés", arra kattintva már töltheted is fel a receptet. Várjuk! :) Üdv: Fahéj
Köszi a gyors választ, én nem leszek ilyen gyors, mert nem otthon tartózkodok még két hétig, de legalább tudom a módját a feltöltésnek. Szép estét, üdv. Juliska mama
Korai volt az örömöm. Több soron végignéztem a képerny?t, de nekem ezen az oldalon nincs "beküldés". Lehetséges? Bocsi, hogy ezzel zavarlak, pillanatnyilag nem tudom hogy kihez forduljak. Üdv Juliska mama
Semmi gond, épp van id?m. :) Az az oldalt nyisd meg, amin engem is bejelöltél "kedvenc"-nek. (Ezt különben köszi!!! ) A képed fölött van, hogy "profilom", urána receptkönyvem", mellette "receptjeim", aztán "kedvenceim", s legvégül "beküldés". Ezek egy sorban vannak majdnem a lap tetején. De ezt csak akkor tudod használni, ha szakácsnak regisztráltál be. Üdv: Fahéj
Most néztem, hogy nem szakácsnak regisztráltál. Ezt kell megváltoztatnod, különben nem tudsz receptet feltöléteni. Hogy ezt az esetedben hogy kell megváltoztatni, azt nem tudom. Talán írj egy e-mailt a szerkeszt?knek, szerintem segítenek majd. info@nosalty.hu a címük.
Akkor éppen itt a probléma. Én nem szakácsnak regisztráltam. Gondoltam nem vagyok szakmai. Ezen már nem tudok változtatni? Tényleg aranyos vagy, hogy már eddig is segítettél. Szép napot! Üdv Juliska mama
Azt hiszem megtaláltam a megoldást, ott a lehet?ség, hogy szakács leszek. Lassan már privát levelezést végzek itt. Még egyszer köszi! Juliska mama
Igazán nincs mit! Nem csak profi szakácsok regisztrálhatnak szakácsnak, hanem mindenki, aki szeretné megosztani a receptjeit másokkal. Én se vagyok szakács, sajnos... :)
Szia Fahej! Megcsinaltam, oszinten szolva nem hittem, hogy ennyire konnyu lesz a tesztaja, mert en inkabb a hajtogatott pogacsakban hiszek, es amig csinaltam nagyon nem kelegetett. De most vettem ki a sutobol az elso adagot, es tokjo. A tehenturos kerdezonek meg azt javasolom, hogy csinalja azt, amit en: mindent duplazzon meg, es az egyik adag turo az legyen juhturo a masik adag meg teherturo. Tokjo a vegeredmeny. :) ezt csinaltam, minden szuper. :) Koszonom a receptet! Ollocska
Szia Ollócska! Minden jó, ha tökjó a vége! :)) Örülök veled együtt. Tényleg könny? a tésztája, pedig nem hajtogatott. De én nem csípem annyira a k?kemény morzsálódós pogikat, inkább az ilyen kelt tészta jelleg?eket részesítem el?nyben. Tehát ilyen és ehhez hasonló recepteket keresek, ill. kísérletezek ki. Nálam a pogácsa mindig puhika, úgy szeretjük. Üdv: Fahéj
Hat igen, van akinek a pogja eleg kemenyke... azokat leprobalom 1x, aztan meg a felejtosbe a reci... de mostanaban mar ugy is valogatok, hogy azert a recin latszondjon ugy nagyjabol, h rossz nem lehet... az ilyen pogacsafeleknek fontos a sok tejtermek... gondoltam vaj,tejfol,turo van benne, rossz mar nem lehet :)
Ez így igaz! :)
Kedves Fahej! Rövidke otthonletem alatt megsütöttem a csaladnak, annyit ujitottam hogy kb. 5 szal medvehagymat vagtam bele, imadom a juhturot is es a medvehagymat is:) Lenyeg a lenyeg, isteni, es harman kertek a receptet, köztük potmamim es az Ö huga is, akik ugye nem kis tapasztalattal rendelkeznek a konyhaba, szoval ismet elertem a Te recepteddel, hogy dicserjenek, es hat mit mondjak, dagadt is a mellem :)) :P Köszönöm szepen, remelem a husvet jol telt:) Üdv.: Edina
Kedves Edina! Ez szuper! Nagyon örülök én is ilyenkor. A medvehagymától biztos még finomabb lett, jól tetted, hogy beletetted. :) A húsvét szépen telt, sonkával, sütivel, lustizással. Minden jót! Fahéj
Kedves Fahej, Mar tobbszor is megsutottem es mindenki imadja, egyszeruen isteni finom!
Ennek nagyon örülök! Úgy megennék most én is 1-2-10 darabkát... :) Üdv: Fahéj
Hmmm... ez nagyon finom. Nem volt juhturom, de Gorgonzola maradekom volt, amit fol akartam hasznalni. Egy baj volt vele: nagyon hamar elfogyott:) (Koszonom a nagyszeru receptet.)
Örülök, hogy jó lett! Hogy ?szinte legyek, gorgonzolát még sose ettem, de biztos azzal is nagyon finom. Kár, hogy nem tudom megkóstolni... :) Üdv: Fahéj
Most végeztem a megsütésével, de máris alig van bel?le, pedig rögtön dupla adagot csináltam. Annyit variáltam, hogy fele-fele arányban rétes- és finomlisztb?l sütöttem, és raktam bele kb. 6 levél összeaprított medvehagymát is, és sajtot is szórtam a tetejére. Nagyon jó recept, köszönöm! Mentettem a receptkönyvembe. :)
Jól felturbóztad akkor.:-) Nagyon finom lehetett. Örülök, hogy tetszik a recept. Üdv: Fahéj
Édesanyám mindig ilyet sütött amikor még gyerekek voltunk. Köszönöm, hogy közzé tetted mert sajnos nincs meg a receptem. Vira
Akkor ezentúl gyakran megsütheted, nagyon finom. Mindig jó étvágyat hozzá! Üdv: Fahéj