Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós pogácsa Fahéj konyhájából

Juhtúrós pogácsa Fahéj konyhájából
Juhtúrós pogácsa Fahéj konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a juhtúrót (ezzel sajnos egyedül vagyok a családban), és mindent, ami abból készül. Hacsak elérhető áron és elfogadható minőségben kapható, mindig veszek magamnak. Volt itthon juhtúróm minap, hát legyen akkor juhtúrós pogácsa, gondoltam, mert azt meg mindenki szereti, hiszen a markáns és jellegzetes juhtúró íz egészen megszelídül benne.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe keverünk 1 ek lisztet, a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk megkelni.
  2. A 30 dkg lisztbe keverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt kovászt, a juhtúrót, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és jól összegyúrjuk. Ha túl kemény lenne, kínáljuk meg 1-2 ek tejföllel. Fél óráig langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megint megkelesztjük.
  4. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 34 755
elküldve: 20
receptkönyvben: 590
elkészítve: 44/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kelt juhtúrós pogácsa, pogi juhtúróval, juhtúrós tésztájú pogácsa

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2016-11-15 20:36

Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs. Állítólag az élesztőt le lehet fagyasztani, ezért úgy gondolom, akkor az élesztős tésztát is. Egy próbát talán megér...
Üdv: Fahéj

zsuzsa vásárhelyi
zsuzsa vásárhelyi Fri, 2016-11-18 08:13

Köszönöm, megpróbálom. Nagy segítség lenne, mert karácsony előtt van a fiam születésnapja, és az ő kívánsága, hogy a bulijára készítsem el. Az ünnepi készülődés alatt csak előveszem a fagyasztóból és megsütöm. Önnek (Önöknek) is boldog ünnepeket kívánok.

nyuszimama25
nyuszimama25 Tue, 2016-02-02 17:26

Sajnos csak egy adagot sütöttem. Hát nagyon hamar elfogyott. Eddig ez a legjobb juhtúrós pogácsa recept. A továbbiakban csak ezt sütöm. :) :) Köszönöm...

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2015-01-06 19:18

Akkor ezentúl gyakran megsütheted, nagyon finom. Mindig jó étvágyat hozzá!
Üdv: Fahéj

Nornora
Nornora / Nornora Sat, 2014-03-15 20:27

Most végeztem a megsütésével, de máris alig van belőle, pedig rögtön dupla adagot csináltam. Annyit variáltam, hogy fele-fele arányban rétes- és finomlisztből sütöttem, és raktam bele kb. 6 levél összeaprított medvehagymát is, és sajtot is szórtam a tetejére. Nagyon jó recept, köszönöm! Mentettem a receptkönyvembe. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-03-15 21:31

Jól felturbóztad akkor.:-) Nagyon finom lehetett. Örülök, hogy tetszik a recept.
Üdv: Fahéj

KATKA15
KATKA15 Tue, 2013-12-03 06:26

Hmmm... ez nagyon finom. Nem volt juhturom, de Gorgonzola maradekom volt, amit fol akartam hasznalni.
Egy baj volt vele: nagyon hamar elfogyott:)
(Koszonom a nagyszeru receptet.)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-12-03 23:17

Örülök, hogy jó lett! Hogy őszinte legyek, gorgonzolát még sose ettem, de biztos azzal is nagyon finom. Kár, hogy nem tudom megkóstolni... :)
Üdv: Fahéj

ticso2000
ticso2000 Sat, 2013-07-06 23:00

Kedves Fahej,
Mar tobbszor is megsutottem es mindenki imadja, egyszeruen isteni finom!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-07-07 09:53

Ennek nagyon örülök! Úgy megennék most én is 1-2-10 darabkát... :)
Üdv: Fahéj

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Thu, 2013-04-04 11:12

Kedves Fahej!

Rövidke otthonletem alatt megsütöttem a csaladnak, annyit ujitottam hogy kb. 5 szal medvehagymat vagtam bele, imadom a juhturot is es a medvehagymat is:) Lenyeg a lenyeg, isteni, es harman kertek a receptet, köztük potmamim es az Ö huga is, akik ugye nem kis tapasztalattal rendelkeznek a konyhaba, szoval ismet elertem a Te recepteddel, hogy dicserjenek, es hat mit mondjak, dagadt is a mellem :)) :P

Köszönöm szepen, remelem a husvet jol telt:)

Üdv.: Edina

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-04 21:02

Kedves Edina!
Ez szuper! Nagyon örülök én is ilyenkor. A medvehagymától biztos még finomabb lett, jól tetted, hogy beletetted. :) A húsvét szépen telt, sonkával, sütivel, lustizással.
Minden jót! Fahéj

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-02-27 14:23

Szia Fahej! Megcsinaltam, oszinten szolva nem hittem, hogy ennyire konnyu lesz a tesztaja, mert en inkabb a hajtogatott pogacsakban hiszek, es amig csinaltam nagyon nem kelegetett. De most vettem ki a sutobol az elso adagot, es tokjo. A tehenturos kerdezonek meg azt javasolom, hogy csinalja azt, amit en: mindent duplazzon meg, es az egyik adag turo az legyen juhturo a masik adag meg teherturo. Tokjo a vegeredmeny. :) ezt csinaltam, minden szuper. :) Koszonom a receptet!
Ollocska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-02-27 20:23

Szia Ollócska!
Minden jó, ha tökjó a vége! :)) Örülök veled együtt. Tényleg könnyű a tésztája, pedig nem hajtogatott. De én nem csípem annyira a kőkemény morzsálódós pogikat, inkább az ilyen kelt tészta jellegűeket részesítem előnyben. Tehát ilyen és ehhez hasonló recepteket keresek, ill. kísérletezek ki. Nálam a pogácsa mindig puhika, úgy szeretjük.
Üdv: Fahéj

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-02-27 21:24

Hat igen, van akinek a pogja eleg kemenyke... azokat leprobalom 1x, aztan meg a felejtosbe a reci... de mostanaban mar ugy is valogatok, hogy azert a recin latszondjon ugy nagyjabol, h rossz nem lehet... az ilyen pogacsafeleknek fontos a sok tejtermek... gondoltam vaj,tejfol,turo van benne, rossz mar nem lehet :)

Juliska mama
Juliska mama Thu, 2013-02-21 08:06

Azt hiszem megtaláltam a megoldást, ott a lehetőség, hogy szakács leszek. Lassan már privát levelezést végzek itt. Még egyszer köszi!
Juliska mama

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-02-21 13:17

Igazán nincs mit! Nem csak profi szakácsok regisztrálhatnak szakácsnak, hanem mindenki, aki szeretné megosztani a receptjeit másokkal. Én se vagyok szakács, sajnos... :)

Juliska mama
Juliska mama Thu, 2013-02-21 08:00

Akkor éppen itt a probléma. Én nem szakácsnak regisztráltam. Gondoltam nem vagyok szakmai. Ezen már nem tudok változtatni? Tényleg aranyos vagy, hogy már eddig is segítettél. Szép napot!
Üdv Juliska mama

Juliska mama
Juliska mama Wed, 2013-02-20 20:39

Korai volt az örömöm. Több soron végignéztem a képernyőt, de nekem ezen az oldalon nincs "beküldés". Lehetséges? Bocsi, hogy ezzel zavarlak, pillanatnyilag nem tudom hogy kihez forduljak.
Üdv Juliska mama

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-02-20 20:54

Semmi gond, épp van időm. :) Az az oldalt nyisd meg, amin engem is bejelöltél "kedvenc"-nek. (Ezt különben köszi!!! ) A képed fölött van, hogy "profilom", urána receptkönyvem", mellette "receptjeim", aztán "kedvenceim", s legvégül "beküldés". Ezek egy sorban vannak majdnem a lap tetején. De ezt csak akkor tudod használni, ha szakácsnak regisztráltál be.
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-02-20 20:57

Most néztem, hogy nem szakácsnak regisztráltál. Ezt kell megváltoztatnod, különben nem tudsz receptet feltöléteni. Hogy ezt az esetedben hogy kell megváltoztatni, azt nem tudom. Talán írj egy e-mailt a szerkesztőknek, szerintem segítenek majd.
info@nosalty.hu a címük.

Juliska mama
Juliska mama Wed, 2013-02-20 19:49

Köszi a gyors választ, én nem leszek ilyen gyors, mert nem otthon tartózkodok még két hétig, de legalább tudom a módját a feltöltésnek.

Szép estét, üdv. Juliska mama

Juliska mama
Juliska mama Wed, 2013-02-20 17:36

Annyira jó, hogy rátaláltam a receptre. Már 4-szer elkészítettem a család és vendégeim örömére. Még a gyerekeknek is ízlik, pedig nem szeretik a juhtúrót.
Köszi! Meg is jelöltelek kedvenc szakácsomnak, mert tetszik a többi recepted is. Még mostanság regisztráltam, nem jöttem rá hogyan kell feltölteni. Talán segítenél? Köszi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-02-20 19:33

Kedves Juliska!
Örülök, hogy tetszik ez a receptem, meg hogy általában tetszenek a receptjeim. Jól esik ilyet olvasni. :)
Feltölteni úgy tudsz, hogy rákattintasz a "Saját oldalam"-ra ott jobbra fent a neved alatt, akkor eljutsz egy olyan oldalra, ahol van egy ilyen felirat, hogy "Beküldés", arra kattintva már töltheted is fel a receptet. Várjuk! :)
Üdv: Fahéj

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2012-11-17 22:29

Kedves Fahéj!
Megsütöttem én is ezt a nagyon finom pogit, azzal a kiegészítéssel, hogy 1 főtt krumplit is tettem a tésztájába. A siker hatalmas volt: a kislányom, aki sem a pogácsát, sem a juhtúrót nem szereti, mikor már kb. a harmadik pogácsát tolta le a pocakjába, gyanúsan megkérdezte, "ez ugye juhtúrós"?, majd elvette a 4.-t is a tálcáról. A kutyusunk, meg ahányszor meghallotta a pogácsás doboz nyitását, azonnal kocogott a konyhába kunyerálni.
Köszönöm ezt a remek receptet, biztos még sokszor el fogom készíteni!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-11-18 09:03

Igazán nincs mit! Nagyon örülök, hogy az egész családnak elnyerte a tetszését. :) A krumpli pedig nem volt rossz ötlet bele! :)
Üdv: Fahéj

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2012-11-13 16:38

Ma megsütöttem és mind megettük. Nagyon finom, kiadós pogácsa. Köszi a receptet! (őszintén szólva ilyen finom pogit még nem sütöttem)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-11-12 15:31

Kedves Fahéj !
Köszönöm, el fogom készíteni magamnak. Ugyanis nálunk is csak én szeretem a juhtúrót.
Köszönöm szépen. Üdv: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-11-12 19:03

Kedves Anci!
Úgy is kell! Néha magunkat is kényeztethetjük... :)
Szép estét! Fahéj

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-11-13 09:25

Kedves Fahéj !
Éppen most nyomtattam ki, mert a napokban elkészítem.
Mivel mostanában tortákat sütöttem, a fiam mindig azt mondja:
Anya süssél már valami sósat is ! Most megkapja !
Nem mondom el előre a juhtúrós történetet.
Egyébként nagyon igazad van !!!!!!!!!! Puszi: Anci

negyedkilenc
hami / negyedkilenc Mon, 2012-11-12 14:55

uhh nagyon jól néz ki :) biztosan elkészítem majd. Egy kérdés, lehet hogy butaság, de tehén túróval is finom lehet? köszii

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-11-12 19:02

Van egy ehhez hasonló sima túrós pogi receptem is, akkor készítsd el inkább azt. Abba is tehetsz tojássárgát, mert annak a receptjében nincs. :)

564
finomliszt 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál
élesztő 1 dkg
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
2 kk
tojássárgája 2 db
juhtúró 15 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db